• DOLAR 32.345
  • EURO 35.136
  • ALTIN 2311.18
  • ...
Silopi Devlet Hastanesine geçici görevle Cerrah ataması yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara Dış Kapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Genel Cerrah Doç. Dr. Duray Şeker, geçici görevlendirme ile 27 Nisan 2015’te Silopi Devlet Hastanesine atandı.

Silopi’ye gelmeden önce bir takım endişeler taşıdığını ifade eden Doç. Dr. Duray Şeker ilçeye geldikten sonra bu düşüncelerinin ortadan kalktığını söyledi. Şırnak’ın ilk Doçent doktoru olma özelliğini taşıyan Şeker, Kürtçe konuşan hastaları ile iletişimini otomasyon görevlilerin tercümanlığı ile yaptığını ve hiçbir problem yaşamadığını belirtti.

Şeker, “27 Nisan’da Sağlık bakanlığının görevlendirilmesi ile 1 aylık süre için geçici görevlendirmeyle Silopi’ye geldim. Gelirken tabi gazete ve basında gördüğüm haberlerden etkilenmemek mümkün değil, biraz endişeliydim. Buraya geldiğimde gerek hastane personeli yönetimi gerekse yerel halk çok iyi karşıladılar. Çok yardımcı oldular. Bizim burada rahat ve güvenli olmamız için mümkün olan her şeyi de yerine getirdiler.” dedi.

Burada kaldığı sürece hiçbir sıkıntı yaşamadığını dile getiren Şeker, “Hastalarla iletişim problemi yaşıyorduk ama otomasyon görevlisi Gamze Hanım sayesinde o çeviriyi yaptığı için her hangi bir problem yaşamadım. Buraya görevlendirme ile gelecek insanların içi rahat bir şekilde gelebileceğini düşünüyorum. En azından benim burada geçirdiğim zaman sürecinde bir rahatsız edici olaya tanık olmadım. İnşallah bundan sonra da olmaz. Türkiye’nin her hangi bir yerinden gelen Doktor Türkiye’nin her hangi bir yerine gitmiş gibi rahatlıkla görevini yerine getirebilir.” (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir