• DOLAR 32.372
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.31
  • ...
Nissibi Köprüsü açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye`nin 3`üncü büyük asma köprüsü olan Nissibi Köprüsü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ında katıldığı programda hizmete girdi. Açılış programına binlerce vatandaş katıldı.

Nissibi Köprüsünün açılışında vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendilerinin bir iş yaptığında işi yarım bırakmak gibi bir tavırlarının olmadığını belirterek, 2012 yılında başladıkları Nissibi Köprüsünün açılışını 3 yıl sonra 2015 tarihinde açılışını yaptıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Burada o kadar mutluyum ki; Bir taraftan Adıyaman, bir taraftan Siverek, öbür taraftan da Diyarbakır`ı ve bütün kavşakları birbirine bağlayan bir köprü oldu Nissibi köprüsü.” ifadelerini kullandı.

Daha öncede bu bölgede ulaşımın feribotla sağlandığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, köprünün kendilerine 97 trilyona mal olduğunu söyleyerek, “Sizlere feda olsun” dedi.

Konuşmanın ardından Nissibi Köprüsünün açılış kurdelesini kesen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendi kullandığı makam aracıyla Nissibi Köprüsü üzerinden karşı tarafa geçti. (Mehmet EREN - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir