• DOLAR 32.433
  • EURO 35.355
  • ALTIN 2324.91
  • ...
Abbas Yönetimi Hamas Lideri`nin Gözaltı Süresini Uzattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tubas'taki Sulh Mahkemesi, İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden 39 yaşındaki Nadir Mustafa Savafita'nın ve 37 yaşındaki eski esir Murad Avde Savafita'nın gözaltı sürelerini birer hafta süreyle uzattı.

Nadir Savafita'nın ailesi, Filistin Enformasyon Merkezi'ne bugün (21 Mayıs Perşembe) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Koruyucu Güvenlik biriminin Hamas liderini Tubas'taki Sulh Mahkemesi'ne çıkardığını ve işgal zindanlarından çıkarak özgürlüğüne kavuşan esirlerden birini karşılarken Hamas sancağı taşıdığı suçlamasıyla gözaltı süresinin bir hafta uzatıldığını söyledi.

Aile, Özgürlükler Komitesi'ne seslenerek Nadir Savafita'nın serbest bırakılmasını ve siyasi gözaltılara son verilmesini istedi.

Koruyucu Güvenlik birimi geçen hafta Salı günü Hamas liderlerinden Nadir Savafita'yı gözaltına almak istemiş fakat başarılı olamamış, bunun üzerine devreye giren Tubas Valisi, Savafita'nın teslim olması halinde gözaltı süresinin iki günü geçmeyeceğine dair aileye söz vermişti.

Savafita, 21 Ocak'ta da kardeşinin işyerinde kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırılma girişimine maruz kalmış ve daha sonra Hamas liderini kaçırmak isteyenlerin Genel İstihbarat görevlileri olduğu ortaya çıkmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir