• DOLAR 32.572
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2427.42
  • ...
Tatvan`da Mazlum Kafkaslar için mevlit okutuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis`in Ahlât ilçesinde Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından, zulme uğrayan Kafkaslar için mevlit okutuldu.    

Etkinliğe Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Umut-Der Tatvan şubesi temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kur`anı Kerim tilavetiyle başlayan mevlit programı,   ardından camii imamının Türkçe okuduğu mevlidi şerif ile devam etti. Mevlid okunduğu esnada katılımcılar duygu dolu anlar yaşadı.

Ahlat Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı Nuri Alpaslan, ‘` Mevlit etkinliğini Kafkasya`da zulme uğrayan ve sürgüne zorlanan 1.5 milyon kardeşimiz için düzenledik. Temennimiz, bundan sonra böyle bir soykırımın yaşanmaması ve tüm insanların kardeşçe, tek bayrak ve tek çatı altında yaşamasıdır.`` şeklinde konuştu.

Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Yusuf Elbir, “Cenab-ı Haktan temennimiz Müslümanların vahdetidir. Müslümanlar geçmiş zamanlarda İslam`ın birlik ve beraberlik şuuruna haiz olmadıkları için, çok büyük ızdıraplara ve işkencelere maruz kalmışlardır. Günümüzde de aynı durum devam etmektedir.  Filistin`e baktığımız zaman, Filistin`de bulunan Ümmeti Muhammed paramparça olmuştur. 40 yıllık zaman içerisinde aynı topraklarda yaşayan Filistin halkı, birlik ve beraberliğini hala ittihaz edememiştir. Yani günümüzde de biz bu birlik ve beraberlik şuurundan mahrum olduğumuzun cezasını ve ızdırabını çekiyoruz. Bu uzun yıllar önceden de böyle devam etmiş şimdide devam ediyor. Cenab-ı Hak`tan temennimiz, bu 21. asrın başlangıcında, Müslümanlar tek vücut olsun, birlik beraberlik içerisinde olsun, kardeşlik şuurunu birbirleri arasında hâkim kılsınlar. İşte o gün dünya, dünya olacaktır, insanlık huzur bulacaktır.” dedi.

Sakalı şerifin ziyarete açıldığı program, yapılan dua ve ikramlarla son buldu. (Menderes Beysülen-İLKHA)






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir