• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Lise öğrencilerine defile yaptırdılar!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamberler ve Sahabeler Şehri Diyarbakır`da Muazzez Sümer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi organizesiyle yılsonu nedeniyle bir alışveriş merkezinde etkinlik düzenlendi. Etkinlikte, lise öğrencisi kızlara halkın değerleriyle uyuşmayan uygunsuz elbiseler giydirilerek binlerce insanın içinde defileye çıkarıldı.

İzzet Yıldızhan`ın da konuk sanatçı olarak katıldığı sergiye misafir olarak Diyarbakır AK parti milletvekili Oya Eronat`ın katılması da gözden kaçmadı.

“Dindar Nesil” söylemleriyle gündeme gelen AK Parti`nin, bu tür etkinliklere göz yumması ve vekil adayının etkinliği destekler nitelikte hareket etmesi kafalarda soru işareti bırakırken, halk ise bu durumdan rahatsızlığını dile getirdi.

“Bu tür etkinlikler Müslümanlığa sığmaz”

Okulun düzenlediği etkinliğin dini değerlere, Müslüman kızların ve erkeklerin yaşayışlarına aykırı olduğunu ve kabul edilemez bir yanlış olduğunu söyleyen Ş. T., bu tür etkinliklerin Müslümanlara yönelik ahlakı yozlaştırma adına bilinçli olarak yapılan uygulamalar olduğunu söyledi.

“İnsan, nasıl olur da kızını, kız kardeşini soyup binlerce insana sergiler”

Etkinlik nedeniyle alışveriş merkezini terk eden A.T. ise, “Ben böyle bir rezalet görmedim. Kız kardeşim yaşındaki kızları neredeyse çırılçıplak yapacaklar. Bunların Allah`tan korkusu yok mu? Ben bile utandım. Biz kız kardeşimize bir başörtüsü giydirince, iradesine engel olduğumuzu söylüyorlar. Onlar, çırılçıplak yapıp kızları binlerce insana sergiliyorlar. Peygamberler ve Sahabeler Şehri Diyarbakır`da değil, böyle rezillik Avrupa`da bile yapılsa yanlıştır. İnsan, nasıl olur da ufacık kızını, kız kardeşini soyup binlerce insana sergiler.” diye tepki gösterdi.

Öte yandan etkinliğe tepki gösteren bazı vatandaşların alışveriş merkezini terk ettiği görüldü. (M. Sıddık Bilge - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir