• DOLAR 32.533
  • EURO 34.87
  • ALTIN 2429.155
  • ...
HDP Binalarına Saldırıda Yeni Gelişme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HDP Adana saldırısı flaş gelişme Adana HDP'ye yönelik bombalı saldırıya ilişkin sır perdesi aralanıyor. Tanıklara göre, "1.70-1.75 cm boylarında, normal yapılı, üzerinde açık renk kısa kollu gömlek bulunan, siyah saçlı, kumral, 30-35 yaşlarındaki bir erkek" patlamadan bir gün önce binaya geldi ve "Mısır Çarşısı esnafı gönderdi" diyerek, elindeki çimen şeklindeki bombayı teslim etti.

Partinin çaycısı tarafından ilçe başkanının makam odasındaki dolaba konan çiçek, ertesi gün patladı. Bu arada Emniyet, eşkali saptanan kişinin bir taksiyle binaya geldiğini belirledi ve taksinin plakasını tespit etti. Dahası, bombalı çiçeği getiren kişinin, Mersin HDP`ye de bomba bırakan kişi olduğu ve iki bombanın da aynı gün birkaç saat arayla konduğu düşünülüyor.

FAİLLER AYNI
Bu arada, Adana Emniyet`nin yaptığı inceleme sonunda, eşkali saptanan kişinin parti binasına bir taksiyle geldiğini saptadı. Taksinin plakası da belirlendi. Öte yandan, Mersin`deki HDP binasına da aynı kişi tarafından ve aynı yöntemle, yani çiçek şeklinde bomba bırakıldığı düşünülüyor. HDP Adana Milletvekili Adayı Avukat Vedat Özkan, “Adana ve Mersin olaylarının aynı kişi ve kişiler tarafından yapıldığı tespiti mevcuttur. Bizim açımızdan sadece çiçeği ve bombayı koyan şahıs değil, bu kişinin irtibatlarının ve bağlarının da açığa çıkarılması çok önemlidir. Bir kişiyle üzerinin kapatılmasını istemiyoruz. Emniyet`in hızlı davranıp failleri bulmasını istiyoruz. Cumhurbaşkanı hakaret suçunda bile hızlıca davranılıp şüpheliler bulunurken, burada 24 saati geçtiği halde faillerin bulunamaması bizi endişelendiriyor” dedi.

Radikal

Bu haberler de ilginizi çekebilir