• DOLAR 32.417
  • EURO 35.535
  • ALTIN 2324.821
  • ...
Mar u mişk, bûne xwşik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mesut Gözlü / DOĞRUHABER / HABER-YORUM

Bugün Adana ve Mersin`de HDP`ye yönelik eş zamanlı iki bombalı eylem sonrası siyasi parti lider ve yetkilileri bir takım açıklamalar yaptılar.
Yapılan açıklamaların ana noktası saldırıyı kınamaya yönelikti. Genel seçimlere sayılı günler kala siyasi ortamı germeye yönelik bir provokasyon olma ihtimali çok dillendirilse de Türkiye`de siyasi partilere yönelik gerçekleştirilen saldırılar göz önüne alındığında işin böyle olmadığı rahat bir şekilde anlaşılacaktır.

Geçtiğimiz yerel seçimlerde HDP yandaşları tarafından yüzlerce saldırı gerçekleştirilmiş, onlarca kişi yaralanmıştı. Siyasi partilere ait seçim büroları molotoflanmış, camları kırılmış, üye ve gönüllüleri fiili saldırıya maruz kalmıştı.

Bu siyasi partiler içerisinde en fazla saldırıya uğrayan parti Hür Dava Partisidir. Bu saldırıları gerçekleştirenler ile ilgili hiçbir neticeye varılmaması ise işin cabası…
Kurulduğu günden bu yana üç yüzden fazla saldırıya maruz kalan Hür Dava Partisi ile ilgili ne kamuoyu ne de siyasi parti temsilcileri gönülleri rahatlatacak bir açıklama yapmamışlardır.

Bu saldırıları gerçekleştirenler açıkça ortadayken hiçbir işlemin yapılmaması akıllarda soru işaretleri bırakmaktadır.

Bugün gerçekleşen saldırı ile ilgili Cumhurbaşkanı`ndan, Başbakan`a; siyasi parti liderlerinden Bakan`lara kadar hemen herkes açıklama yaptı. Saldırıyı şiddetle kınadıklarını deklare edip, bu saldırının tüm siyasi partilere hatta demokrasiye yapıldığını dillendirdiler.

Peki, HDP`ye yapılan bu saldırıları kendilerine yapılmış kabul eden siyasi parti liderleri neden Hür Dava Partisi`ne yapılan saldırıları kendilerine yapılmış kabul etmiyorlar? Yoksa Hür Dava Partisi Türkiye`nin siyasi partilerinden biri değil midir? Veya Hür Dava Partisi`ne yapılan saldırılardan haberleri mi yok? Böyle bir şeyin olması nerdeyse imkânsız…

Hükümet devletin bütün kademelerini bu saldırıyı aydınlatmak için seferber ederken, Hür Dava Partisi`ne yapılan saldırılar ile ilgili neden tek soruşturma açmaz?
Bu hükümet ile HDP arasında bir işbirliği değilse nedir?

Yılan ile farenin kardeşliğini andıran bu birliktelik ve görmezlik, Türkiye`de ve özellikle de Kürdistan bölgesinde dindar Kürtlerin kendi kaderine terk edildiğinin bir kanıtıdır.
Bunun aksini söyleyebilmek için hükümet yetkililerin ve diğer siyasi parti temsilcilerinin Hür Dava Partisi`ne yönelik gerçekleştirilen saldırıları kınaması gerekir. Aksi takdirde bu çifte standardın bir tek açıklaması var o da; “Mar u mişk, bûne xwşik” (Yılan ile fare kardeş olmuşlar) atasözüdür… 

*Yılan ile fare kardeş olmuşlar (Kürt Atasözü)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir