• DOLAR 32.592
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2504.318
  • ...
Batman Müzesi halka açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Batman Müze Müdürlüğü tarafından 18 Mayıs Müzeler Haftası nedeniyle kutlama programı düzenlendi. Kutlama programından sonra Batman Müzesi halka açıldı.

Programa Batman Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, Batman İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengizhan Başaran, bazı kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Batman İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengizhan Başaran, “Cumhurbaşkanının açılışını yaptığı Batman Müzesini halkımızla buluşturmanın keyfini yaşıyoruz. Batman Ekoloji Müzesinin Batman’da büyük bir eksikliği kapatacağına inanıyorum. İlimize gelen yerli ve yabancı turistlerin Batman’da daha kaliteli bir zaman geçirmesini sağlayacaktır. Bölgede ve ilimizde yapılan kazılarda çıkan eserlerin halkımızla paylaşılması Batman ilimize artı bir değer katacaktır.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Batman Müze Müdür Vekili Vehbi Yurt’un 2014-2015 müze çalışmaları hakkındaki sunumuyla devam etti.

Batman Müzesi hakkında bilgi veren Batman Müze Müdür Vekili Vehbi Yurt, “Batman Müzesi 2010’da faaliyetlerine başladı. Beş yıl sonra 18 Mayıs Müzeler Haftasında müzemizi halkla buluşturduk. Batmanlıların ziyaretlerine açtık. Müzede yaklaşık 500 eser sergiledik. Diğer eserler depoda duruyor. Ilısu kapsamında yapılan kurtarma kazılarında ortaya çıkan eserler Batman Müze Müdürlüğünde sergilenmektedir.” ifadelerini kullandı.

Program, daha sonra Müze Teşhir Salonları Morkuryakos Manastırı resim sergisi ve Batman Müzepark’ın gezilmesiyle son buldu.    (M. Sait Çelik–İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir