• DOLAR 32.591
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2499.173
  • ...
"İmam Hatip nesli toplumun manevi sigortasıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt İmam Hatip Mezunları Derneği (SİMYADER) tarafından düzenlen ‘9.İmam Hatip Mezunlar Buluşması Etkinliği’ programında İmam Hatip mezunları bir araya geldi.

İbrahim Hakkı Kız İmam Hatip Lisesi’nin bahçesinde gerçekleşen etkinliğe okul müdürleri ve idarecileri, mezun olmuş İmam Hatip öğrencileri ve veliler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte İbrahim Hakkı Kız Ortaokulu öğrencileri ilahiler seslendirdi.

Etkinliğin açılışında bir konuşma yapan İbrahim Hakkı Kız İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Münir Benek, “İmam Hatip camiası sadece bir mektep veya diploma birlikteliği değildir. İmam Hatip camiası imandır, şuurdur, uhuvvettir, sahih İslam anlayışıdır. İmam Hatip camiası Peygamberimizin dediği “En hayırlınız Kur’an-ı Kerimi öğrenen ve öğretendir” müjdesine nail olmanın adıdır.” dedi.

İmam Hatip camiasının mezunlarına büyük görev düştüğünü ifade eden Benek sözlerini şöyle sürdürdü: “Toplumun hayra doğru, kendi değerlerine doğru değişim ve dönüşümünde önemli görevler üstlenecek olan İmam Hatip neslini yetiştirecektir. İmam Hatiplerin sayısal olarak çoğaldığı, İmam Hatip liseselerinin önündeki yapay engeller kaldırıldıktan sonra halkımız bu okullara tarihin hiçbir döneminde görülmemiş bir teveccüh göstermiştir.”

Ülkemizin manevi gıdadan mahrum gençliği kendisine el uzatmamızı bekliyor

Ardından konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen İmam Hatip Mezunlar Derneği Başkanı Necmettin Çiçek, “İmam Hatip nesli ülkemizin çimentosu ve manevi sigortasıdır. İmam Hatipli; ülkesine, milletine sevdalı gönül adamı ve mana eridir. Her hayırlı işin altında İmam Hatiplerin imzası, her güzel işte onların gayreti ve duası vardır.” ifadelerini kullandı.

Ülkenin İslam kardeşliği potasında eriyerek ümmet bilincine ulaşması gerektiğini ifade eden Çiçek, “Tefrika belasından kurtulup tevhidi birliği yakalaması mazlum dünya Müslümanlarına lider olup sahiplenmesi İmam Hatiplilerin eliyle olacaktır inşallah. Masum ümmet bize yüzünü dönmüş medet umuyor, ülkemizin manevi gıdadan mahrum gençliği kendisine el uzatmamızı bekliyor.” şeklinde konuştu.

Bu ulvi hedeflere ulaşabilmek için ülkenin her yöresini İmam Hatip ortaokulu ve liseleriyle donatılması gerektiğini dile getiren çiçek, “Umudumuz, geleceğimiz İmam Hatip öğrencileri sahiplenmeli, onlar; maddi ve manevi desteklenmelidir. Hızla artan İmam Hatiplerin sayısal artışla beraber bundan sonra kaliteye yoğunlaşacak örnek davranış ve faaliyetle ülkemizin ve bölgemizin huzuruna katkıda bulunacaktır. İmam Hatip okulları kurulduğu günden bugüne dek kardeşliğin ve dayanışmanın teminatı olmuştur. İmam Hatip camiası her zaman hakkın ve haklının yanında olacak, ne zülüm edecek ne de zulme rıza gösterecektir.”dedi

Misafirlere verilen yemek ikramından sonra etkinlik sona erdi.    (Muhammed Dayan/Süleyman Tekcanlı-İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir