• DOLAR 32.344
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2283.123
  • ...
`İdam Kararı Bizim İçin Şereftir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Şair Nabi konferans salonunda, Mısır`dan gelen misafirlerle beraber “Esma'nın Mücadelesini Anlamak” konulu konferans düzenlendi. Şanlıurfa BŞB, Davet ve Kardeşlik Vakfı ve RUHA DER`in organize ettiği konferans Şanlıurfa halkının yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Konferansa Mısır`dan gelen Mursi dönemi Enformasyon başkanı Sallah Metewally, Esma Biltaci`nin Abisi Ammar Biltaci ve Müslüman Kardeşler Genel sekreteri Dr Mahmoud Hussein katıldı.

Konferansa başlamadan önce RUHA DER başkanı Salih Samak, konferans salonunun dışında yaptığı açıklamada Mısır`ın halk tarafından seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve arkadaşlarına verilen idam kararlarını kınadı.

Darbe yapan Sisi aleyhine sloganların atıldığı açıklamada Samak, Mısır tarihinde ilk defa halkın serbest iradesi ile seçilen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin darbe ile düşürülerek hapse konulduğunu belirterek, halkın şiddet kullanmadan aylarca meydanlarda Mursi`ye destek verdiğini dile getirdi. Basın açıklaması sırasında kalabalık, tekbirler getirerek Mursi`ye destek sloganları attı.

Basın açıklamasının ardından kalabalık, dağılmadan Konferans salonuna geçti.

Konferans İmam Hatip lise Öğrencisi Ramazan Akbaş`ın okuduğu Kur`an-ı Kerim ile başladı.

Ardından Prof. Dr. Muhammed Biltaci`nin kızı Esma'ya yazdığı mektup slayt eşliğinde okundu. Mektubun okunması sırasında katılımcıların duygulandığı gözlendi.

Programda Esma Biltaci`nin Abisi Ammar Biltaci, kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Mursi dönemi Enformasyon başkanı Sallah Metewally, Türkçe yaptığı konuşmada, "Mısır`ın eski Cumhurbaşkanı Mursi adına size selam getirdim. Şu anda benim de içerisinde olduğum Mursi ve 124 kardeşim hakkında ikici bir idam kararı çıkarıldı. Bu bizim için bir şereftir, Allahın izni ile." dedi.

Sık sık tekbirler getirilerek Mursi ve İhvan lehine sloganların atıldığı programda konuşmasını sürdüren Metewally, Muhammed Mursi'nin hayatı ve mücadelesinden kesitler aktardı.

Konferans yapılan Dua ile sona erdi.  (Mustafa Gül - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir