• DOLAR 32.601
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2409.648
  • ...
Ağrı'da Engelliler Haftası etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası dolayısıyla bir takım etkinlikler düzenlendi.

Ağrı İbrahim Çeçen üniversitesi Nezahat Çeçen Konferans Salon’unda düzenlenen etkinliklere Ağrı Vali Yardımcısı Taner Tengir, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Veysel Topkaya, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Özkan Sevim, Sevgi Evleri Sitesi Müdür Sabri Sidar ile engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

Etkinliklerin açılışında konuşan Ağrı Vali Yardımcısı Taner Tengir, bu haftanın amacının bir farkındalık oluşturmak olduğunu ifade etti.

Engelliler Haftasının Türkiye’de ve Birleşmiş Milletlere üye 156 ülke tarafından kutlandığına dikkat çeken Tengir, “Bu hafta da asıl önemli olan toplumsal farkındalık yaratmak ve toplumun iç dinamiklerini harekete geçirmektir.” şeklinde konuştu.

Son yıllarda engellilere yönelik çok önemli gelişmeler olduğuna da değinen Tengir, “Ağrı genelinde 9 Bin 680 engelli vatandaşımız var. Bunlara ödemeler yapıyoruz. Aylıklar bağlıyoruz. Yine 4 binin üzerinde engelli vatandaşlarımıza engelli evde bakım ücretleri ödemişiz. Bunlar çok önemli ve güzel gelişmeler. Bizler ilin yöneticileri olarak engelli vatandaşlarımıza kapımız açıktır. Her zaman onları bekliyoruz. Sadece böyle belirli günlerde değil. Ben bu hafta da bir takım etkinlikler yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde Psikolog olarak görev yapan Aslıhan Yaşar, engelli bireylere ve ailelerine yönelik bir sunum yaptı.

Yaşar’ın yaptığı sunumun ardından Ağrı Devlet Hastanesi’nde Uzman Psikiyatrist olarak görev yapan Abdülkadir Sencer Tabakçı tarafından “Ruhsal Engelli Bireylere Yaklaşım” konulu seminer verildi.

Seminer sonrası Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TSRM) bünyesinde faaliyet gösteren müzik grubu tarafında müzik dinletisi yapıldı.

Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Türkiye geneli düzenlenen “Engelsiz Bir Yaşamda El Ele” konulu Ulusal resim yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ve özel bakım merkezlerinde kalan engelli bireylerin yaptığı el sanatları sergisinin gezilmesi ile program son buldu.

Engelliler Haftası dolayısıyla Özel Şafak ile Özel Serhat Bakım Merkezleri arasında geleneksel olarak düzenlenen halı saha müsabakasının galibi ise Özel Serhat Bakım Merkezini 4-1 gibi bir skorla yenen Özel Şafak Bakım Merkezi oldu. ( İLKHA)





















Bu haberler de ilginizi çekebilir