• DOLAR 32.526
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2491.733
  • ...
İtalyanlar Konya`ya Girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER / TARİHTE BUGÜN / 24 NİSAN

GÜNÜN AYETİ
“Allah tevbe edenleri sever, temizlenenleri sever.” (Bakara suresi 14. ayetin meali)

GÜNÜN HADİSİ
“Kim Allah için tevâzu gösterirse, Allah onu yüceltir. Kim böbürlenirse, Allah onu alçaltır. Kim Allah'ın zikrini çokça yaparsa Allah onu sever.” (İbn Mâce)

GÜNÜN SÖZÜ
“Sen Allah'ı sevdiğini, onun da seni belalara düçar ettiğini gördüğünde, bil ki, Allah seni arındırmak istiyor” (Anonim)

TARİHTE BUGÜN

1512: Yavuz Sultan Selim taht'a çıktı. Doğuya düzenlediği iki seferle islam beldelerinde 400 yıl sürecek olan hakimiyet sağlanmış oldu. Bir çok padişah gibi tahta çıkışı problemli olan Yavuz, farklı kişilik ve işleriyle en çok tartışılan ve en çok adından söz ettiren padişahların başında gelmektedir.

1915 - İstanbul'da doğu illerinde meydana gelen olaylar sebep gösterilerek  Ermeni topluluğunun önde gelenlerinden 2.345 kişi tutuklandı.

1919: İtalyan askerleri, İtilaf Devletler`inin aralarında paylaştıkları Anadolu`yu işgal etme planı doğrultusunda Konya`ya girdi.

1969: Amerika Birleşik Devletleri Vietnam Savaşı'nda ölen askerlerin sayısını açıkladı: 33.641

1972: TBMM, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idam kararlarını yeniden onayladı.

1980: İran'da rehin tutulan 52 ABD'liyi kurtarmak için girişilen kurtarma operasyonu, rehineler kurtarılamadan sekiz ABD askerinin ölümüyle sonuçlandı.

1981: MSP Genel Başkanı Necmettin Erbakan ile 33 arkadaşının, 'laikliğe aykırı hareketten' yargılanmasına, Ankara Sıkıyönetim Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde başlandı.

1995: Ruanda'da bir mülteci kampında bulunan 8 bin kişi Tutsilerin hükümetine bağlı birliklerce öldürüldü.

2000: Koalisyon ortakları, 9 saatlik zirvenin sonunda Anayasa Mahkemesi Başkanı Ahmet Necdet Sezer'in cumhurbaşkanı adayı olmasında uzlaştıklarını kamuoyuna açıkladılar.

2004: Bilgi Edinme Hakkı Kanunu yürürlüğe girdi. Buna göre yasalarla veya mahkeme yoluyla gizlilik kararı bulunmayan tüm konularda vatandaşa bilgi verme zorunluluğu getirilmiş oldu.

2007: Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül'ü Cumhurbaşkanlığına aday olarak gösterdi.

2012 : Terör Şebekesi İsrail, Gözaltı Koşullarını Protesto Etmek İçin Açlık Grevine Başlayan Bin 200 Filistinli Mahkûmu Cezalandırmaya Başladı.
Reuters'a Konuşan İsrailli Bir Yetkili "Aile Ziyaretleri İptal Edildi Ve Elektronik Aletlerine El Konuldu" Dedi.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir