• DOLAR 32.543
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2456.658
  • ...
SUÇ BELLİ, SUÇLU BELLİ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

M. Fatih Akgül / Batman

Türkiye`de 90lı yıllarda birçok faili meçhul cinayet işlendi. JİTEM ve devlet içindeki kirli yapıların işlediği bu cinayetler sık sık gündeme geliyor, ancak olaylarla alakalı ciddi bir adım atılmıyor. Bu cinayetleri işleyen kişiler hakkında etkin bir soruşturma açılmıyor. Açılan soruşturmaların ise üstü kapatılıyor.

KATİLLER BELLİ NEDEN ADIM ATILMIYOR?
Eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun`un yayınlanan kitabı ile ortaya çıkan Cevzet Soysal cinayeti, bu olaylardan sadece bir tanesi. Cinayetin kimler tarafından ve nasıl işlendiği ortaya konduğu halde bu güne kadar suçlularla ilgili ciddi bir adım atılmadı. Basında cinayeti kimlerin işlediği ile ilgili detaylıca bilgi yer almasına rağmen Cevzet Soysal cinayetinin çözülmesi için hala bir soruşturma açılmadı. Cevzet Soysal`ın oğlu Mücahit Soysal, Hükümet yetkililerinin, 4 aydır konuyla ilgileneceklerini söylemelerine, dahası katillerin ve babasının gömüldüğü yerin belli olmasına rağmen herhangi bir adımın atılmamasına tepki gösterdi.

İLGİLİLERDEN ADIM BEKLİYORUZ
Eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun`un  ‘İn` isimli kitabında yer alan ve Batman`da 1998 yılında polisler tarafından kaçırılarak katledildiği yaklaşık 5 aydır ortaya çıkan Cevzet Soysal`ın oğlu Mücahit Soysal, hükümetin konuyla ilgileneceğini söylemesine rağmen, şu ana kadar hiçbir girişimde bulunulmadığını söyledi.

BAŞBAKAN BİZZAT İLGİLENECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİ
Babası Cevzet Soysal`dan 9 Kasım 1998`den beri haber alamadıklarını söyleyen Mücahit Soysal, “Bundan 5 ay önce, dönemin İstihbarat Dairesi Başkanı Sabri Uzun`un  “İn” adlı kitabında babamın katledildiğiyle ilgili bir bilgiye ulaştık. Kitapta babamın kaçırılıp işkenceyle katledildiği yazıyordu. Konuyla ilgili savcılığa ve Başbakanlığa başvurduk. TBMM İnsan Hakları İzleme Komisyonu`na mektup gönderdik. Gerekli tüm işlemleri yapıp başvurduk, yalnız kimse ilgilenmedi. Başbakanla bizzat kendim görüştüm. Kendisi, bu olayla ilgileneceğini ve açığa çıkaracağını söylemişti ama halen daha bir gelişme yok.” dedi.

BABAMIN KATLEDİLME OLAYI GÖRMEZDEN GELİNİYOR
Yetkililerin ilgileneceklerini söylediklerini ama üzerinden 4 ay geçmesine rağmen kimsenin konuyla ilgilenmediğine tepki gösteren Soysal, “Herhangi bir adım atılmadı. Yetkililerin bize yardımcı olacağını söylemesiyle babamın bir mezarının olacağı umudunu taşıdık. Ama babamın katilleri ve gömüldüğü yer belli olduğu halde yetkililer herhangi bir adım atmıyor. Babamın katledilmesiyle ilgili tüm bilgiler savcılığa bildirilmesine rağmen herhangi bir adım atılmıyor. Ciddi adımların atılması umudu içerisindeyiz” diyerek tepkisini dile getirdi.

KAZI ÇALIŞMALARINI NİYE BAŞLATMIYORLAR?
Bir an önce Beşiri kırsalında işkenceyle katledilip Kıradağı, İnpınar ve Örmegöze üçgeninde gömülen babasının yerinin bulunup kazı çalışmasının başlatılmasını isteyen Soysal, “Devlet yetkilileri, gerçekten halkın sorunlarıyla ilgilendiklerini söylüyorlarsa ki buna inanmak istiyoruz, kısa sürede kazı çalışmasını başlatmaları gerekiyor. Eğer bizleri Türkiye vatandaşı olarak kabul ediyorlarsa, insanlar arasında ayrım yapmadan mağduriyetimizi görsünler. Cumhurbaşkanının korumasına da mektup vermiştim. Babamın bir mezarının olacağı umudunu taşıdık ama maalesef görüyoruz ki o umudumuz sönmeye doğru gidiyor. Yetkililer, ilgileneceklerini söylediler, bir an önce ilgilenmelerini bekliyoruz. Babamın mezarı bulununcaya kadar bu işin takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir