• DOLAR 32.59
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2489.05
  • ...
Tunus ile Türkiye arasında eğitim alanında işbirliği anlaşması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tunus ile ikili işbirliği anlaşması imzalamak amacıyla Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’ın da aralarında bulunduğu bazı üniversitelerin Rektörlerinden oluşan heyete YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç başkanlık etti.

Tunus Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırma Bakanı Chiheb Bouden’ın ev sahipliğiyle gerçekleşen ziyarette, iki ülke arasında yükseköğretim alanındaki işbirliğini arttırmaya yönelik YÖK ve Tunus Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırma Bakanlığı arasında bir mutabakat metni imzalandı.

Tunus-Türk Üniversiteleri işbirliği forumu gerçekleştirildi 

Prof. Dr. Yekta Saraç ve beraberindeki heyet, ilk olarak bir otelde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği tarafından onurlarına verilen akşam yemeğine katıldı. 

Ziyaretin ikinci gününde ise Chiheb Bouden ile Prof. Dr. Yekta Saraç ikili görüşmelerde bulundu. Daha sonra “Tunus-Türk Üniversiteleri İşbirliği Forumu” ile devam eden toplantıya Tunus Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırmalar Bakanlığı Uluslararası İşbirliği Genel Müdürü Slim Choura, Tunus Rektörler Birliği Başkanı Hamaied Ben Aziza, Türkiye Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve Tunus Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırmalar Bakanı Chiheb Bouden katıldı. Açılış konuşmalarının ardından Tunus ile Türkiye arasında yükseköğretim alanında işbirliğine yönelik mutabakat metni imzalandı.

Ziyaret kapsamında ayrıca Prof. Dr. Yekta Saraç, Tunus Rektörler Birliği Başkanı Hamaied Ben Aziza ile de görüşme gerçekleştirdi. Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’ın da aralarında bulunduğu Türk Heyet, Tunus Bakanlık Binasında Tunus Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırmalar Bakanı Chihab Bouden tarafından kabul edildi.

Bakan Bouden, Prof. Dr. Yekta Saraç ve beraberindeki heyet onuruna akşam yemeği verdi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir