• DOLAR 32.335
  • EURO 35.126
  • ALTIN 2309.58
  • ...
SON DAKİKA
Mİ`RACIMIZ  VE BİZ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

YUSUF ŞAHİN / DORUHABER

BİSMİH-İ TEBAREKE VE TE`ALA…

  Mi`rac-ı Nebi

     Bir akşam Resul-i Ekrem (Sallallahu aleyhi vessellem) Kabe`nin yanında Hatim denen yerde uzanırken Cebrail(aleyhisselam)geldi ve onu Burak ismi verilen vasıtaya bindirerek Mescid-i Haram`dan Mescid-i Aksa`ya götürdü. Oradan da manevi bir vasıta ile göklere yükseldiler. Bazı peygamberlerle karşılaşıp görüşerek sidretü`l-müntehaya kadar çıktılar.

Cebrail(aleyhiselam),sidereden öteye geçemeyeceğini söyledi. Resul-i Ekrem (sallallahu aleyhi vesellem) Buradan itibaren “refref”isimli bir binekle Cenab-ı Hakk`ın huzuruna alındı.Mekandan münezzeh bir şekilde Hak Telala ile konuştu.

     Vasıtasız vahye muhatap olan Resulullah (sallallahu aleyhi vessellem), ümmet-i Muhammed`in günahkarlarının cezalarını çektikten sonra cennete gireceği müjdesini, Bakara suresinin son iki ayeti ve bazı emirlerle birlikte geri döndü.

          Bizler Müslümanlarız ve bu bilinç ile hareket etmek zorundayız. Mi`rac nedir ve bizlere neyi sunmaktadır onu anlamalı ve onu en güzel şekilde hayatımıza alıp; “O en güzel boya olan Allah`u azze ve celle`nin  boyasıyla boyanmalıyız.Allah(cc)`un boyasından daha iyi olan boya mı vardır.”

         Gerçekten bizim Kutlu Mi`rac`ımız Namazımız olmalı, ihlasla yapılan ibadetlerimiz olmalıdır. Vahdetimiz olmalı, ihvanımız olmalı, Rabbül alemine sadakatimiz olmalıdır. Hayatımızın bütünü Kur`an`ımız olmalı, sünnet-i seniyyemiz olmalıdır. Kısaca mü`minin Miracı Namazı olmalı. ”Namaz Mü`minin Mi`racıdır” (Hadis) bu mübarek söze karşı Mi`rac hayatımızın özü olmalıdır. Mi`rac olayı bizim hayatımızı anlam katmalıdır,  o`nu bilmeli ve o`nu baş tacı etmeliyiz. Sahi kaç  Müslüman mi`rac-ı kavramaktadır. Hakiki imanımız orada yani o kutlu yolculukta saklı değil midir? Bediüzzaman`ın (r.a) dediği gibi; Hakiki İmana sahip bir kişi dünyaya tek başına meydan okuyabilir. İşte örnek: A.Kadir Molla`lar, Şeyh Şamil`ler, Şeyh Said-i Palevi`ler, Şeyh Zeki`ler, Ubeydullah can`lar, kendisi küçük idi ama İmanla dolu olan yüreği çok büyük olan Yasin`ler… Sayılar böyle sonsuza uzar gider. Kardeşler şaşmaz olan ölüm bizi ensemizden tutmazdan evvel gelin hep beraber Mi`raclı olalım, hep birlikte Rahman'ın ipine sımsıkı sarılalım ki dağılıp parçalanmayalım. Rahim-u Rahman-a uçmazdan önce biz bu fani dünyada  Mi`racımıza sımsıkı sarılalım aksi halde ziyanda olanlardan oluruz. Allah korusun son nefesimizi onun istediği şekilde vermezsek bitmişiz demektir.

       Her gününüz bir Mi`rac kadar yüce ve bir Nebi (as)kadar vefalı olsun.

Selam ve dua  ile…

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir