• DOLAR 32.601
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2497.114
  • ...
`Engellilik Allah`ın bir lütfudur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğuştan engelli olan ancak buna rağmen umutlarını yitirmeden hayata tutunan Sadullah Çabaş diğer engellilere de umut oluyor.

Çabaş, engellilerin içine düştüğü umutsuzluğun beyhude olduğunu belirterek tüm zorluklara rağmen hayata tutunulması gerektiğini söyledi.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebeti ile engellilerin sorun ve sıkıntılarını bir engelli olarak dile getiren Çabaş, bu konuda yetkililerden yana beklentilerini İlke Haber Ajansına anlattı.

Milli Eğitim Bakanlığı`nın 2009 yılında açtığı kursta ilk önce okumayı ve yazmayı öğrenen ardında açtığı dernek ile engellilerin yardımına koşmayı kendisine amaç haline getiren Cabaş, evli ve 6 çocuk babası.

Çabaş, pazarda seyyar satıcılık yaparak geçimini yapıyor ve 2012 yılından bu yana başlattığı ve düzenli olarak sürdürdüğü mavi kapakları değerlendirerek engellilere tekerlekli sandalye tedarik etmeye de gayret ediyor.

 “Engelli olmak bir yanlış değildir”

Her insanın bir engelli adayı olduğunu ve bunun için kendilerine değer verilmesi gerektiğini belirten Engelliler Derneği Ağrı Şubesi Başkanı Sadullah Çabaş,” Ben doğuştan beri engelliyim. İçeriye mahkûm olmaktansa, umutlarını yitirmektense mücadele etmeyi tercih ettim. Ben umutlarımı yitirmeyerek mücadele içinde oldum ve 2009 yılında Bakanlığın açmış olduğu kursla okuma yazma öğrendim. Bundan sonra 2011 yılında ise arkadaşlarımla birlikte dernek açtım.” dedi.

Toplumda bazı kesimlerin engellileri dışladığına ve kötü muamele ettiğine dikkat çeken Çabaş, bu durumu yadırgadığını belirterek, “Allah sevdiği kuluna hastalıkta verir kendisini engelli kılar. Bu duruma şükretmeliyiz.” diyerek güzel bir tevekkül örneği gösterdi.

2012 yılından beri başlattığı mavi kapak kampanyası çerçevesinde 60 engelliye tekerlekli sandalye ulaştırma imkânı bulduğunu belirten Çabaş, bu konuda kendisini yalnız bırakmayanlara da teşekkür etti.

Çabaş, “ İnsanların daha fazla duyarlılık göstermesini bekliyoruz. Dünya malı, mevki, makamı geçicidir. Önemli olan insanlıktır. Görevimizi, Allah`ın huzuruna çıkıp hesabını verebilme şuuru yapmalıyız. “ ifadelerini kullandı.

“Engelli olmak Allah`ın verdiği bir nimettir”

Kimseye muhtaç olmamak, rızkını kazanmak için gayret gösterdiğini belirten Sadullah Çabaş, ailesinin mağdur olmaması ve çocuklarımın başkalarına el açmamaları için pazarda seyyar satıcılık yaparak geçimimi yapmaya çalıştığını söyledi.

Çabaş,  “Tok insan aç insanın halinden anlamaz. Ben bir engelli olduğum ve sıkıntılar yaşadığım için zorluklara rağmen vazifemi yürütme gayretinde oldum. Çünkü bu halimizde Allah`ın vermiş olduğu bir nimettir. Dünya ahretin tarlasıdır. Burada ne ekersek ahrette onu biçeriz. Engellilerin topluma kazandırılması için gayret edilmesi lazımdır ve duyarlı olunmalı. “ diye konuştu.

Engelliler Haftası nedeni ile de bütün engellilere saygılarını sunduğunu ve başta yetkililerin olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin engellilere karşı daha duyarlı olması gerektiğini belirten Sadullah Çabaş, engellilik durumundan dolayı insanları önceleyen her kese minnettar olduğunu söyledi.  (Ömer Adıgüzel - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir