• DOLAR 32.37
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.441
  • ...
İdeal Gençlik Topluluğundan Kutlu Doğum programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Üniversitesi İdeal Gençlik Topluluğu, Hz. Muhammed (sas)’in 1444. yılı viladeti münasebetiyle Batman Üniversitesi Konferans Salonunda “Eşsiz Önder Alemlere Rahmet Hz. Muhammed (sav)”  konulu konferans düzenledi.

Programa çok sayıda üniversite öğrencisinin yanı sıra üniversite dışından vatandaşlar da katıldı. Programa ayrıca, İl Müftü Yardımcısı Muhammed Yusuf Yaşar, Araştırmacı-Yazar Molla Beşir Şimşek ve bazı STK temsilcileri de katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferansın açılış konuşmasını İdeal Gençlik Topluluğu Akademik Danışmanı Komisyonu Araştırma Görevlisi Ömer İmir yaptı. İmir, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Daha sonra konferans, mevlüthanların okuduğu Mevlid-i Şerif ve Özlem Ajans Sanatçılarından Mustafa Altıntop tarafından okunan ilahilerle devam etti.

İlahilerin ardından programda bir konuşma yapan İl Müftü Yardımcısı Muhammed Yusuf Yaşar, günümüz Müslümanlar ile sahabeler arasındaki farkı anlattı. Sahabelerin Peygamberin tüm hal ve hareketlerini takip ederek bunu kendi hayatlarında eksiksiz yerine getirdiğine dikkat çeken Yaşar, günümüz Müslümanlarının da Sahabeleri örnek alması gerektiğinin altını çizdi.

Ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen İTTİHAD üyesi Beşir Şimşek, Hz. Muhammed’in (sav) her şeyiyle eşsiz bir önder olduğunu belirterek, bu asırdaki insanlığın peygamberin yolundan ve onun getirdiği dinin peşinden gitmediği için karanlığa gömüldüğünü vurguladı.

“Ne zaman ki insanlık yolunu şaşırmış o zaman sıkıntılar baş göstermiştir”

Allah’ın bizleri hakikate giden doğru yola teşvik etmek, hem dünya da hem ahirette huzurlu bir hayatı temin etmek için daima Peygamberler gönderdiğini belirten Şimşek, “124 bin Peygamber bizleri Allah’a kul ve birbirimize kardeş kılmak için yüce Allah tarafından göndermiştir. Kitaplar da bu vesileyle indirilmiştir. Ne zaman ki insanlık yolunu şaşırmış, haktan, hakikatten ayrılmışsa o zaman toplum içerisinde bütün kötülükler ve sıkıntılar baş göstermiştir. Tekrar insanlığın kurtuluşu için bir kez daha yüce Allah peygamberlerini o insanlara göndermiştir. Peygamberimiz de bu amaçla gönderilmiştir." dedi.

“Peygamber sevgisi, sevdası ve ona iman sadece dil ile olmaz”

Tek kurtuluş yolunun Peygambere tabi olmakla mümkün olabileceğini dile getiren Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Peygamberi sevdiğimizi, ona iman ettiğimizi ve ona tabi olduğumuzu söyleyip duruyoruz. Ama en ufak alışkanlıklarımızı, günahlarımızı bile belki yıllarca sürdükten sonra ancak nefsimize hükmediyor ve o alışkanlıklarımızı terk ediyoruz. Dolayısıyla Müslümanlar olarak buna dikkat etmemiz lazım. Peygamber sevgisi, sevdası ve ona iman sadece dil ile olmaz. Amel ile ancak söz konusu olur. Tüm insanlık ancak peygamberin hayatını kendine örnek alması ve ona tabi olması takdirde kurtuluşa erecektir.”

Program, yapılan dua ile son buldu.   (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir