• DOLAR 32.387
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2326.519
  • ...
Almanya Darmstadt`ta Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mart ayında başlayan Kutlu Doğum etkinlikleri, Peygamber âşıklarının gösterdiği yoğun ilgiden dolayı Mayıs ayında da devam ediyor.

Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformu'nun Darmstadt Said-i Nursi Camii ile ortaklaşa düzenlediği Kutlu Doğum etkinliği coşku ile gerçekleştiği. Etkinlikte konuşan yazar M. Ali Gönül, "Allah`u Teala bize bir kişiliği örnek göstermiştir. O kişilik de Muhammed Mustafa (sav)`dir. Demek ki insani faziletlerimizin başında İslami ve imani bir kişiliğimiz yoksa hepsi sıfırdır.” dedi.

Açılışı Kur'an-ı Kerim tilavetiyle yapılan etkinlik, Said-i Nursi Camii adına Mehmet Özkaya'nın yaptığı selamlama konuşmasıyla devam etti.

Vuslat ve Rehber İlahi grupları, peygambere duyulan özlemi anlatan ilahi ve ezgiler seslendirdi. Mevlid-i Şerif okunmasıyla salondaki katılımcıların Hz. Muhammed (sav)`e hürmeten ayağa katlıkları görülürken, Rehber Tiyatro Gurubunun sergilediği tiyatro gösterimi sırasında salonda hüzünlü anlar yaşandı.

“İslami ve imanî bir kişiliğimiz yoksa hepsi sıfırdır”

Etkinliğe Türkiye'den davet olarak katılan yazar Mehmet Ali Gönül, “Eşsiz önder Hz. Muhammed (sav)” temalı programda bir konuşma yaptı. Salondakileri selamlayarak konuşmasına başlayan Gönül, salonu temsili olarak sınıfa benzeterek, “Farz edelim ki burası bir sınıf olsun. Ben buraya rakam olarak bir yazıyorum ve bu bir bizim kişilimiz olsun. Şimdi biz bu birin yanına –kişiliğimizin yanına- hayat yolunda elde ettiğimiz başarımızı yazmak istiyoruz, birin yanına bir tane sıfır ekleyelim 10 etti. Demek ki insan kişiliğini başarıyla sürdürürse bir 10 olur. Daha sonra bu başarımıza tecrübemizi ekleyelim, yani 10`nun yanına bir sıfır koyalım etti 100. Yani kişiliğimiz bir iken 10 kat bir başarıyla artı 10 iken tekrar 10 kat bir başarıyla 100`e çıktı… Bunu arttırmaya devam edebiliriz. Fedakârlık bu bini katlar, doğruluk kişiliğimizi 10 bine katlar. Şimdi burada 10 bin yazılı, 1 ve 4 tane sıfır. Baştaki 1 silindiğinde geriye ne kalır? Sıfır ve sıfırlar! O zaman kardeşlerim, bacılar, demek ki hangi sıfat bizde olursa olsun, eğer başında kişiliğimiz yoksa hiçbir şey ifade etmez. Ne kadar başarılı, tecrübeli, fedakar ve ne kadar doğru dürüst olursak olalım, bunların başında bir kişilik yoksa hepsi sıfır olur. Kişilikten neyi kastettiğimi soracak olursanız, Allah`u Teala bize bir kişiliği örnek göstermiştir. O kişilik de Muhammed Mustafa (sav)`dir. Demek ki insani faziletlerimiz, -bakınız insani demiyorum- insani faziletlerimiz ne kadar çok olursa olsun eğer bunların başında İslami ve imanî bir kişiliğimiz yoksa hepsi sıfırdır.” ifadelerini kullandı.

“Hz, Peygamber (sav), 13 yıl boyunca iman davasını anlattı”

Konuşmasını Hz Muhammed (sav)'in yaşadığı dönemden bir kesit aktararak sürdüren Gönül, Hz. Peygamber (sav)`in Mekke'de sadece iman davasıyla meşgul olduğunu anlatarak, “Müşrik bir toplumda öyle bir değişim yapacak ki; o değişimi ancak o iman dediğimiz yapabilir. Düşünün adam diri diri kızını toprağa gömecek, öyle bir şey onu dönüştürecek ki, öldürmeye gittiği adamdan hayat bulacak. Hz. Ömer (ra) Hz. Peygamber (sav)'i öldürmeye gidiyor, ama onda diriliyor. Yeniden hayat buluyor. İşte mevzu bahis olan şey bir dönüştürücünün olmasıdır. Mekke`de Hz Peygamber (as)`in 13 yıl boyunca anlatmaya çalıştığı davanın adı, iman davasıydı. İman davası insanı dönüştürüyor.” diye konuştu.

Yazar M. Ali Gönül`ün dikkatle dinlenen sohbetinin ardından Kosovalı kari Celal Kaloşi sahneye davet edildi. Salondakilere Kur`an ziyafeti veren Kaloşi, katılımcıları adeta mest etti.

Etkinlikte Botan Kız İlahi Grubu da ilahiler seslendirdi. Avrupa İslam Âlimleri Birliği üyesi Süleyman İlhan Hocanın Kürtçe bir konuşma yaptığı etkinlikte, Kutlu Doğum Siyer Sınavında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Etkinlik, Avrupa İslam Âlimleri Birliği Başkanı Molla Abdulkadir Aydın`ın yaptığı Vahdet duasıyla sona erdi. (İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir