• DOLAR 32.37
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2325.477
  • ...
Davutoğlu:`CHP ile HDP arasında bir fark yoktur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Muş`a geldi. Başbakan Davutoğlu`na eşi Sare Davutoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin  eşlik etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu`nun konuşmasının satır başları, CHP'nin otoriter, ulusalcı zihniyeti ile HDP'nin arkasındaki üst akıl Türkiye'de yeni bir tuzak içinde. Fail-i meçhul cinayetler. Çözüm süreci nihai hedefine ulaşacaktır. Seçim sonuçları ister öyle olsun ister böyle olsun. Çözüm sürecinde ilerlerken, birileri 6-7 Ekim olaylarını çıkardı.

 “CHP`nin Türk ulusalcılığıyla HDP`nin Kürt ulusalcılığı arasında fark yoktur”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP`nin Kürt ulusalcılığı yaptığını ifade ederek, "HDP çıktı bütünüyle İslam dünyasının iftiharı olan  Kürt kardeşlerimizi kendi tarihinden, dininden imanından koparmak için Kürt ulusalcılığı yapıyor. Diyanet ile uğraşıyorlar. Aslında Malazgirt`ten bu yana gelen o birliği yıkmaya çalışıyorlar. CHP de HDP de bu milleti ortak değerlere milleti yabancılaştırmak istiyorlar." dedi.

Çözüm sürecinin artık partilerin değil, milletin meselesi olduğunu belirten Davutoğlu, "Buradan bütün siyasi partilere sesleniyorum; çözüm süreci artık partilerin meselesi değildir, milletin meselesidir. Her ne suretle olursa olsun başarıya ulaşacaktır. Doğuyla batıyı, Türkmenle Kürdü, Sünniyle Aleviyi ve Şiiyi kardeş kılma kararlılığımızdan hiçbir zaman fedakarlık etmeyeceğiz. Biz tek devlet derken, herkesin eşit vatandaş olduğu devleti kastediyoruz. Eski Türkiye bir daha gelmeyecek, 28 Şubat zihniyetine bir daha izin vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Seçime giriyoruz gelin özgürce yarışalım”

HDP`nin çözüm sürecine destek vermediğini aksine her zaman silah kullandığını belirten Davutoğlu, “Bu bölgelerde ana dilde halay çekmek, türkü söylemek bile yasaktı. Kim kaldırdı? HDP bu süreçte destek vermedi, çaba içinde yer almadı. Hep silahı kullanmaya kalktı. Bizim iktidarımızda faili meçhul cinayet son buldu. Silahları bırakın dedik. 2013 Mayıs`ında bırakacaklardı, bırakmadılar. Niçin bırakmadılar? Bu memlekette silahlı mücadele ile bir şey elde etmek mümkün mü? Seçime gidiyoruz. Gelin özgürce yarışalım. Ne istiyorsanız söyleyin. Konuşun, söyleyin ama silahı terk edin.” şeklinde konuştu.

6-8 Ekim olayları

Konuşmasında HDPKK`nın 6-8 Ekim`de çetelerini sokaklara salıp yaptıkları vandallığa da değinen Başbakan Davutoğlu, “Bütün Türkiye'ye sesleniyorum, barış dilini egemen kılalım. Yeni Türkiye'yi yükseltelim. Çözüm sürecine kararlı bir şekilde devam edelim. Tam neticeye giderken birileri 6-7 Ekim olaylarını çıkardı. Bu vandalizme karşı duralım. Kobani'de öldürülen her Kürt   bizim kardeşimizdir. 6-7 Ekim'de Kürt kardeşlerimizi bağrımıza basarken Kılıçdaroğlu diyor ki, bütün Suriyeli'leri geri göndereceğim. Demirtaş'ın sesi çıkmıyor. Bizim sesimiz çıkıyor. Gelen bütün kardeşlerimin başımızın üstünde yeri var.” şeklinde konuştu. ( İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir