• DOLAR 32.523
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2420.508
  • ...
SON DAKİKA
Yamaç köyünde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl Koordinatörlüğü tarafından Yamaç (Müsyan) köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Etkinlik, köylülerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, okunan Mevlidi Şerif'le devam etti. Daha sonra Özlem Ajans sanatçıları ilahi ve ezgilerini seslendirdi.

Programda, Tesettüre Çağrı Platformu (TESÇAĞ) Başkanı Mehmet Duyu ile Molla Nizam Yaçin birer konuşma yaptı.

Yaptığı konuşmasında cahiliye dönemine değinen Mehmet Duyu, "Hz Muhammed`e (as) peygamberlik gelmeden önce yeryüzünde ve Arabistan`da insanlık adına hiç bir şey yoktu. Tam anlamıyla ahlaki bir çöküntü söz konusuydu. Özelikle bayanlar insan yerine konulmuyor, fakir ve mazlumlar hak gaspına uğruyordu. İnsanlar helvadan ve taşlardan put yapar ve onlara tapardı. Böyle bir topluma gelen Hz Peygamberimiz insanlığa ve yeryüzüne kurtuluş reçetesi oluyor. Karanlıkların hâkim olduğu yeryüzü O'nun ile aydınlığa kavuştu." dedi.

Duyu, konuşmasının devamında son olarak şunları söyledi: “Efendimizin Sünneti adeta bir 'Nuh Gemisi' hükmündedir. O`na tabi olan kurtulmuştur. O`nun hayatını kendine örnek ve rehber edinenler, dünya da ahirette kazananlardan olurlar."

Daha sonra Zazaca bir konuşma yapan Molla Nizam Yaçin, Peygamber hayatından örnekler vererek, onun bıraktığı davaya bizlerin sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

Program yapılan duayla sona erdi. (İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir