• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.466
  • ...
İHL öğrencileri Hz Muhammed`in karakterini işledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Karakter Kulübü tarafından her ay bir karakter seçilerek öğrenciler tarafından işleniyor. Kulüp son olarak Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında Peygamber Efendimizin karakterini işledi.

Hz Muhammed`in (sav) özelliklerinin yansıtıldığı yaka kartı oluşturulup tüm öğrencilere dağıtıldı.

Konu hakkında bilgi veren Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Nezir Ceylan, “Bu sene karakter kulübü adı altında okul olarak ahlaki özellikleri yansıtan bir kulüp kurduk. Kurduğumuz kulübe bir danışman öğretmen tayin ettik. Karakter Kulübümüz, Kutlu Doğum etkinlikleri çerçevesinde Hz Muhammed`in özelliklerini yansıtan yaka kartı oluşturdular ve öğrencilerimizin tümüne bu yaka kartlarını verdi. Böylelikle hem görsel hem de yaşantı açısından daha önemli bir hale geldi.” dedi.

Karakter Eğitimi çalışmalarının daha önce de olduğunu belirten Ceylan, “Bu sene Okul olarak Karakter Eğitim Kulübünü kurduk. Bu kulüpte öğrencilerimiz yarışmalarda derece yaptılar. Öğrencilerimizin Kutlu Doğum etkinlikleri için bir programla yetinmeyip en güzel şekilde değerlendirdiler. Okul olarak hadis ve tefsir yarışmaları yaptık. İlahiyat dekanı ve çeşitli hocalarımızı Kutlu Doğum etkinlikleri çerçevesinde konuşmacı olarak aldık.” şeklinde konuştu.

“Tüm öğrencilerimizden de bu özellikleri taşımalarını istedik”

Kulüp öğrencilerinden Zeynep Balur, “Karakter Kulübü öğrencileri olarak bu kutlu aylarda olduğumuz için Peygamber Efendimizin 30`a yakın özelliklerini belirledik. Onları yakalarımıza asmak için hazırladık. Tüm öğrencilerimizden de bu özellikleri taşımalarını istedik. Bu karakterleri hayatlarına işleyip beli bir yapıya sahip olmaları için böyle bir etkinlik başlattık. İnşallah öğrenciler bunlardan etkilenip biraz feyz alırlar. Kendilerine tevafukken seçtikleri kartlardan onula ilgili tefekkür etmelerini ve arkadaşlarına baktıkları vakit Peygamber Efendimizin karakterleriyle O`nu düşünmemize sebep olur.” diye konuştu.

Projenin amacını anlatan Kader Arslan ise şunları söyledi: “Bu projeyle amacımız Peygamber Efendimizin özelliklerini biraz daha ön plana çıkarıp, öğrencilerimizi bunu üzerine düşündürmektir. Eğer bu özellikleri hakkında bir eksiklikleri varsa bunları düşünmeleri, tefekkür etmeleri ve bu özellikleri konusunda kendilerini daha iyi bir seviyeye çıkarmalarıdır. Bu projemiz olumlu tepkiler topladı. Hocalarımızdan da olumlu tepkiler aldık. Öğrenciler için güzel bir proje yaptık umarım hayırlara vesile olur.” ifadelerini kullandı.    

Bu ay karakteri en düzgün olan Hz. Muhammed`i konu aldıkların belirten Fazilet Gezici, “Anadolu İmam Hatip Lisesi Karakter Kulübü olarak her ay karakterler ile ilgili konular işliyoruz. Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında karakteri en düzgün olan Peygamber Efendimizin karakterini yazılı bir şekilde yaka kartı olarak taşıyoruz.” dedi.

Öğrencilerden Ayşe Sarı ise şunları söyledi: “Kutlu Doğum nedeniyle biz Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak Hz Peygamber Efendimizin özelliklerini taşıyan yaka kartları hazırladık. Bizler bu özellikleri hayatımızı taşıyabilmek için Karakter Kulübümüz böyle kartlar hazırladı. Peygamber Efendimizi hayatımıza örnek almak istiyoruz.” (M. Sait Çelik – İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir