• DOLAR 32.371
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2325.538
  • ...
Aksaray`da Kutlu Doğum etkinliği yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aksaray`da Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden AKSA-DER tarafından Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerinin 1444`üncü yılı münasebeti ile “Eşsiz Önder Hz. Muhammed” konulu kutlu doğum etkinliği düzenlendi. 

Olumsuz hava şartlarına rağmen Hükümet Meydanı`ndaki Kutlu Doğum etkinliğine binlerce kişi akın etti.

Saat 14.00`te başlayan Kutlu Doğum Programı, Hafız Ömer Yılmaz`ın okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından açılış konuşmalarını yapmak üzere Aksaray Peygamber Sevdalıları Platformu adına İlahiyatçı Nezir Tunç Hoca kürsüye çıktı.

Peygamber Sevdalıları Platformu hakkında kısa bir bilgi veren Tunç, 2006 yılında kurulan Platformun Türkiye`nin ve dünyanın değişik ülkelerinde Nisan ayı boyunca Hz. Peygamberin Kutlu Doğum etkinlikleri düzenlediğini ve bu etkinliklerin büyük bir teveccüh gördüğünü söyledi.

"Tek Önderimiz Hz. Muhammed`dir (sav)"

Allah-u Teâlâ`nın ayeti kerime ile müminlere Hz. Peygambere uyulması gerektiğini belirten Tunç, “Allah u Teâlâ kendi sevgisini peygamberin tabiiyetine bağladığı ve bizzat Allah tarafından terbiye edilen Hz. Muhammed (as)`ın doğumunu kutluyoruz bugün. Allaha hamdolsun sevinçliyiz, mutluyuz, gururluyuz ve sürurluyuz. Aksaray`dan Medine`ye sesleniyoruz Ya Resulallah, biz,  peygamber sevdalıları olarak seni çok seviyoruz. Senin sevdalıların bugün Aksaray Hükümet Meydanında bir araya gelmiş tekbirler ve salavatlarla seni anıyorlar. Herkesin, birinin peşinden gittiği bu asırda Peygamber Sevdalıları tek önderimiz Hz. Muhammed (as)`dır diyor.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasının ardından sahne alan Özlem Ajans Sanatçıları etkinliğe katılanları okudukları ilahi ve ezgilerle coşturdu.

Okunan Mevlidi Şerifi sağanak yağış altında dinleyen Aksaraylılar,  yağışa aldırış etmeden programa iştirak etti. Okunan mevlidi vatandaşlar büyük bir ilgiyle dinledi.

Okunan mevlidin ardından günün anlam ve önemine binaen program konuşmasını yapan İlahiyatçı Ömer Çelik konuşmasını yağıştan dolayı kısa kesmek durumunda kaldı.

“Siz değerli Peygamber âşıklarını yağmur altında ıslatıp sizin hasta olmanıza gönlümüz el vermez” diyen Çelik, Peygamber Sevdalıları Platformu olarak Türkiye`nin 350 noktasında Kutlu Doğum Etkinliklerini düzenlediklerini söyledi.

"İnanın Bizler Peygamber Aşkını ve Sevdasını Sizden Öğreniyoruz"

Bu etkinlikleri düzenlemekteki gayelerinin Hz. Peygamberi anlatmak ve onun getirdiği davayı insanlara ulaştırmaya gayret etmek olduğunu belirten Çelik, “Efendimizi anmaya vesile olmak, onun hayatını öğrenmek, öğrendiğimiz sünneti seniyyesini hayatımıza tatbik etmek başımıza gelen bela ve musibetlerden kurtulmanın yolunun Peygamber efendimizin sünneti seniyyesine uyma olduğunu hatırlatmak için bu etkinlikleri düzenliyoruz.  Bizlerin sizlere Peygamber aşkını öğretme gibi bir hadsizliğimiz yok. Zaten sizler Peygamber sevdalısı ve âşıklarısınız ve inanın bizler peygamber aşkını ve sevdasını sizden öğreniyoruz. Eğer bugün, içinde bulunduğumuz musibetlerde, çocuklarımızın uyuşturucuya ve içkiye müptela olmasından kendi anne ve babalarını öldürmesinden ya da içinde bulunduğumuz toplumda ahlaksızlığın ve kötülüğün artmasından kurtulmak istiyorsak Hz. Muhammed Mustafa Efendimizin ancak sünneti seniyyesine uymakla onun yolunda gitmekle olur.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Program yoğun sağanak yağmur nedeniyle yarıda kesilerek sonlandırıldı. (Ömer Yıldırım-İLKHA)






































Bu haberler de ilginizi çekebilir