• DOLAR 32.566
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2443.469
  • ...
Semt pazarı yangınında vahim iddialar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Yenişehir ilçesine bağlı Şehitlik Mahallesinde bulunan İlçe otogarının bitişiğinde bulunan Semt pazarı, kimliği belirsiz kişilerce ateşe verildi. Pazarın içinde bulunan Halı Yıkama Fabrikasının sahibi Mehmet Murat Dayı, zararının 300 bin TL olduğunu söyledi. Bir başka esnaf ise pazarın Belediye tarafından yakıldığını iddia etti.

Dün gece saat 01. 00 sıralarında meydana gelen yangının kimliği belirsiz 2 kişinin pazarın arkasından girerek çıkardığı iddia edilirken, pazarın bekçisinin korktuğu için kaçtığı öne sürüldü.

Bir otomobil ve bir minibüsün de yandığı olayda kısa sürede pazarı kaplayan yangın itfaiye tarafından uzun süren çalışma neticesinde söndürüldü.

“Ya oraları boşaltılır ya da gereği yapılacaktır”

İsmini vermek istemeyen bir esnaf, belediye tarafından işyerinin kapatılması yönünde tehditler aldığını söylerken, başka bir esnaf ise, “Büyükşehir Belediyesi başkan vekili Fırat Anlı, daha önce Sanat Sokağı içindeki işyeri sahiplerine ‘Ya oraları boşaltılır ya da oralar için gereği yapılacaktır’ şeklinde tehditle karışık bir uyarı yapmıştı. Aynı uyarıyı bize de yaptı. Ancak bizim başka geçim kaynağımız olmadığı için kapatmadık. Onlar da kendilerine yakışanı yaptı. Ocağımızı söndürdü. İşyerlerimizi yaktı.” iddialarında bulundu.

“Öyle bir şey ne gördük ne de duyduk”

Pazarın içinde bulunan Halı Yıkama ve Oto Yıkama işyerinin sahibi ise kimliği belirsiz kişilerin pazarın arka tarafından plastik ve tahta kasaların benzinle ateşe verilerek pazarın yakıldığını söyledi.

Mehmet Murat Dayı, “Zaten bunlar alev aldıktan sonra 20 dakika içinde Pazar bu hale geldi. Sıcaktan dolayı demirler bile erimiş. Öyle bir şey ne gördük ne de duyduk. 4-5 itfaiye aracı geldi yine de söndüremedi. Benim zararım 300 milyara yakındır. 65-70 milyara yakın halı yıkama makineleri ile milletten yıkamak için aldığımız halılar var. Ayrıca 2 aracımız da yandı. Hepimiz mağduruz. Tek geçim kaynağımız burasıdır. Hiçbirimizin ne başka bir ekmek kapısı var ne de uğraşacak başka bir işi var. Mağduruz ve bu olayın faillerinin biran önce yakalanmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Pazarın yakılmasında Büyükşehir Belediyesinin parmağı var”

Olay yerine gelen polis, geniş çaplı soruşturma başlatırken, ismini vermek istemeyen bir işyeri sahibi ise pazarın yakılmasında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin parmağı olduğunu iddia etti.

Hatırlandığı üzere Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir ilçesi sınırlarında bulunan Ekinciler Caddesi ile Rızvanağa Caddesi’nın trafik yoğunluğu ve yaya akışı fazla olduğundan dolayı iki cadde arasında bulunan Camii Sokağı (Sanat Sokağı) araç trafiğine açılması kararını vermişti. Buna Sanat Sokağı esnafı sert tepki göstermişti. (İLKHA)





















Bu haberler de ilginizi çekebilir