• DOLAR 32.432
  • EURO 34.46
  • ALTIN 2488.212
  • ...
Mardinli işçilere iş güvenliği anlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, “29. İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası” etkinlikleri kapsamında işçilere iş güvenliği hakkında bilgi verdi.

Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vekili Halil Kösesoy, iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesinin önemli oluğunu kaydetti.

Bu kapsamda İşveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk ve yükümlülüklerinin 6331 sayılı “İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu” ile düzenlendiğini anımsatan Kösesoy, “Bu Kanun ve mevzuata uymak her işveren ile çalışanın görevidir. Özellikle Yapı müteahhitlerini inşaatlarda gerekli tedbirleri almaya davet ediyorum.” dedi.

Yapı Denetimi ve Yapı Malzemeleri Şube Müdürü Alaattin Demirat ise “İnşaat sektöründe meydana gelen kazaların ilk sırasında ‘insan düşmesi’ bulunmaktadır. ‘Malzeme düşmesi’ ve ‘Malzeme sıçraması’ en çok görülen diğer kaza tipleridir. Bu kaza çeşitlerinin sık meydana gelmesinin sebebi, işyerlerinde güvenlik tedbirlerinin alınmaması, işverenin bu çeşit tedbirleri maliyet olarak görmesi gibi sebepler sayılabilir. Bu sebeplerle birlikte, inşaat sektöründeki eğitim düzeyinin düşüklüğü de iş kazalarının artmasına neden olan başka bir olgudur. İş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin meslek içine yayılması ve bu konudaki bilincin yükseltilmesi gerekmektedir.” diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir