• DOLAR 32.55
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2434.413
  • ...
Adilcevazlılar: İlk kez gönül rahatlığıyla oy kullanacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Seçim çalışmaları kapsamında kalabalık bir heyetle Adilcevaz esnafını ziyaret eden HÜDA PAR’ın desteklediği Hür Aday Cengiz Karakaya, 7 Haziran’da yapılacak milletvekili seçimleri öncesi Adilcevazlılardan destek istedi.

Hür Aday Karakaya’nın esnaf ziyaretine HÜDA PAR Adilcevaz ilçe teşkilatı da eşlik etti.

Adilcevazlılardan Hür Adaya büyük ilgi

Yaptıkları esnaf ziyareti çalışmalarında yapacakları hakkında bilgilendirmede bulunan Karakaya, esnafın sorunlarını ve önerilerini dinledi. Adilcevaz halkının Hür Adaya büyük ilgi gösterdiği görüldü. Kimi esnaf ve vatandaşlar hayatları boyunca ilk kez gönül rahatlığıyla oy kullanacaklarını belirterek destek vereceklerini söyledi.

Yoğun teveccüh gösteren esnaflar Hür Aday Karakaya ve beraberindeki heyete ısrarla ikramda bulunmak istedikleri dikkatlerden kaçmadı.

Adilcevazlılar, bugüne kadar gönderdikleri vekillerin Adilcevaz’a verilmesi gereken önemi vermediklerinden yakınarak, Hür Adayı mecliste görmek istediklerini dile getirdiler.

Öğle namazını Merkez Camide halkla beraber kılan Hür Aday ve beraberindeki heyet, esnaf ziyaretini bitirdikten sonra Adilcevaz Esnaf ve Sanatkârlar Oda Başkanı Ümit Aldağ’ı makamında ziyaret etti.

Aldağ, Hür Adayların “Meclis’te söyleyecek sözümüz var” sloganı altında yer alan programlarını incelediğini, yol haritalarının ve üzerinde durulan maddelerin fevkalade önemli olduğunu dile getirdi.

“Kürtler ve Türkler et ve tırnak gibidirler”

Kendisine yönetilen sorulara da cevap veren Hür Aday Karakaya, yerel yönetimlerin güçlendirilmesinin bir ayrımcılık anlamında algılanmaması gerektiğini söyledi.

Karakaya,  "Kürtler ile Türkler et tırnak gibidirler. Birbirleriyle halk olarak hiçbir sorunları yoktur. Sorun kesinlikle sistemdir. Ancak bu sorunların önüne geçilmesi için kesinlikle Yerel yönetimler güçlendirilmelidir. Ankara’da yaşayan insanlar Adilcevaz’ın ve Adilcevazlıların sorunlarını bilmezler. Ama sizler buranın sorununu daha iyi biliyorsunuz. Buranın coğrafi konumunu daha iyi bilirsiniz. Buranın idaresi ve yönetimini sizler daha iyi yaparsınız. Ekonomi olarak da geri bırakılmış bu bölgeye pozitif ayrımcılığın yapılmasını arzuluyoruz. Yerel yönetimlerin güçlendirilmesindeki kastımız budur. Nitekim Osmanlının son zamanlarında da bu böyle yapılmıştır. Bölgede toplanan vergiler öncelikli olarak buranın yatırımına kullanılmış. Yatırımından artanlar devlet hazinesine gönderilmiştir.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

























Bu haberler de ilginizi çekebilir