• DOLAR 32.368
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.19
  • ...
“Gönüllerdeki İslam`ı Meclise taşımak istiyoruz”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR`ın desteklediği Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, Müslüman halkın gönlünde olan İslam`ın dışarıya taşması gerektiğini belirterek gönüllerdeki İslam`ı Meclise taşımak istediklerini ifade etti.

Seçim çalışmaları kapsamında Çınar ve Hani ilçesinin köylerini ziyaret eden Yapıcıoğlu`nun, Abacılar(Nêrebê Çılaga), Gürbüz(Cevzê) Çardaklı(Çema) köylerini ziyaret ederek, yaptığı ziyaretlerde meclisin İslami bir muhalefete ihtiyacı olduğuna değindi.

“Amacımız, insanların vicdanlarına hapsedilmiş İslami değerleri görünür kılmaktır”

HÜDA PAR Genel Başkanı Mehmet Hüseyin Yılmaz`ın da katıldığı ziyaretlerde çıktıkları yolda asıl amaçlarının halkın gönlünde olan İslam`ın meclise taşınması için aracılık olduğunu vurgulayan Yapıcıoğlu, “Amacımız, insanların kalplerine, vicdanlarına hapsedilmiş İslami değerleri, sosyal sıkıntıları içtimai sıkıntıları yani çarşıda pazarda, siyasette resmi kurumlarda yeniden görünür kılma mücadelesini vermektir.”dedi.

“Ömründe diriyken camiye gitmeyen insanlar, ölürken camiye geliyor”

Referanslarının İslam olduğunu ifade eden Yapıcıoğlu, Türk vatandaşının tarifini yapanların ifadelerini şöyle aktardı: “Tabii kanunlara göre doğan, İsviçre medeni kanuna göre evlenen, Alman usul mahkemelerine göre yargılanan, İtalya ceza kanuna göre cezalandırılan ve İslam hukukuna göre gömülen kişidir Türk vatandaşı. Yani sadece defin işlemini bize bırakmışlar. Yani ömründe diriyken camiye gitmeyen insanlar ölürken camiye geliyor. Oysa İslam dirilere gelmiştir.”

“Biz diyoruz ki bu memleketin ruhu da şuuru da örfü de âdeti de İslam`dır.”

Bu memleketin ruhunun İslam olduğuna vurgu yapan Yapıcıoğlu, “Bir kanun çıkarıyorlar sonra fesh ediyorlar. Anayasa Mahkemesine aykırıdır diyorlar. Ruhu nedir diye sorduğumuzda ise ruhu Kemalizimdir. Kemalizm`e aykırı kanun çıkaramazsın diyorlar. Biz de diyoruz ki bu memleketin ruhu da şuuru da örfü de âdeti de İslam`dır. İslam`la yoğrulmuş.” ifadelerini kullandı.

"Hayra doğru kim bir adım atarsa destekleriz”

Hayra doğru kim bir adım atarsa destekleyeceklerini ifade eden Yapıcıoğlu, bu adımın CHP tarafından atılmasını bile destekleyebileceklerini dile getirdi.

“Mecliste farklı bir sesin olması memlekete çok şey kazandıracak”

Mecliste farklı bir sesin olmasının memlekete çok şey kazandıracağını anlatan Yapıcıoğlu, bunun için halkın kendilerini desteklemesinin herkes için faydalı olacağını kaydetti.

Yapıcıoğlu köydeki ziyaretlerinin ardından Çardaklı köyündeki bir taziyeye katıldı. (İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir