• DOLAR 32.514
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2436.094
  • ...
Fen olimpiyatları sınavına 26 okul katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Fen Lisesinde gerçekleşen Fen olimpiyatları sınavına 26 ortaokuldan 3’er öğrenci katıldı.

Hafta sonu gerçekleşen ve açık uçlu soruların sorulduğu sınavda okulların puanları 13 Mayıs’ta düzenlenecek olan bilim şenliğinde açıklanacak.

Fen Olimpiyatı sınavında birinci olan okula 3 adet tablet, ikinci olan okula 3 adet bisiklet ve üçüncü olan okula da 3 adet çeyrek altın verilecek.

Ayrıca Fen Olimpiyatı sınavına katılan tüm okullara da katılım belgesi verilecek.

Fen Olimpiyatları sınavının yapıldığı Batman Fen Lisesini ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, Fen Olimpiyatları sınavı ile ilgili Okul Müdürü Mehmet İsen’den bilgi aldı.

Fen Olimpiyatlarını geleneksel hale getirmek istediklerini belirten Okul Müdürü Mehmet İsen, Fen Olimpiyatları sınavına 78 öğrencinin katıldığını söyledi.

Fen Olimpiyatlarının, fen derslerinin öğrencilere sevdirilmesi için atılmış güzel bir adım olduğunu vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, ortaokul öğrencileri arasındaki fen ve teknoloji dersine olan ilgiyi artırmak, ortaokul öğrencilerini kaynaştırmak ve öğrencilerin bilişsel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak için önemli olduğunu söyledi.

Çelik, “Amaçlardan biri de, öğrencilerin fen ve teknoloji alanında yorum ve muhakeme yapma kabiliyetlerini geliştirmek,  başarılı öğrencileri belirleyip, ödüllendirmek ve Fen Lisesini Ortaokul öğrencilerimize tanıtmaktır.” dedi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir