• DOLAR 32.522
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2423.518
  • ...
Bursa'da 'Fotoğraf Günleri' başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği tarafından 1990 yılında başlatılan Bursa Fotoğraf Günleri, bu yıl 22. kez fotoğraf sanatını sanatseverlerle buluşturuyor.

Programın açılışı, 8 Mayıs Cuma günü saat 18.30’da Bursa Kent Müzesi’nde fotoğrafçı IngeMorath’ın ‘Tuna Kıyıları’ adlı sergisiyle yapılacak.

Fotoğraf sanatının önemli isimlerinin sergi, gösteri ve söyleşileriyle yer alacağı fotoğraf günleri kapsamında Bursa Kent Müzesi, Merinos Enerji Müzesi, Merinos Tekstil ve Sanayi Müzesi, Merinos Müze Galeri, Tayyare Kültür Merkezi, Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi, BUFSAD Sergi ve Gösteri Salonu ile Koza Han, Fidan Han ve İpek Han olmak üzere 10 ayrı mekanda gösteri ve söyleşilere ev sahipliği yapacak.

Ustalardan en güzel kareler

Magnum fotoğrafçısı IngeMorath, Ara Güler, Ani Çelik Arevyan, Fethi İzan, Kamil Fırat, Behiç Günalan, Tamer Yılmaz, Yalçın Savuran, Adem Başaran, Fevzi Yapıcı, İsmail Şeker, Taner Özek, Sami Türkay, Cennet Kuşca’nın kişisel sergi ve gösterilerinin yanı sıra Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği, Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun proje sergi ve gösterileri etkinlik kapsamında izlenime sunulacak. Fotoğraf Günleri kapsamında yer alacak bir diğer etkinlik kapsamında BUFSAD, Bursa’nın çeşitli köylerine uygulamalı bir çekim gezisi de düzenleyecek.

22. Bursa Fotoğraf Günleri’ne İstanbul Avusturya Kültür Ofisi, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu, Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği (AFSAD) ve Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği sergi, gösteri ve mekânlarıyla katkıda bulunuyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir