• DOLAR 32.542
  • EURO 35.016
  • ALTIN 2439.2
  • ...

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu seçim bölgesi Bursa’da temaslarını sürdürüyor. Bu kapsamda Bursa Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eden Bakan Müezzinoğlu tıbbi teknolojilerin Bursa gibi şehirlerin liderliğinde üretilmesini istediklerini söyledi.

Türkiye’nin orta ve yüksek teknolojiye güçlü bir geçiş yapması gerektiğini ifade eden Müezzinoğlu, bu geçişin liderliğini de Bursa’nın üstlenmesini istediklerini belirtti.

Bu noktada hükümetin de iş birliğiyle Ar-Ge dinamiklerinin devreye sokulmasının önemli olduğunu söyleyen Müezzinoğlu, “Dünyadaki yarışta Bursa, 'ben varım' derse, Türkiye olabilir, Bursa o anlamda 'Olan bana yetiyor, zaten de fena değiliz' derse, Bursa'dan önce Türkiye kaybeder. Biz hem Bursa'nın, hem Türkiye'nin kazanmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

“Tıbbi cihazları 5 yılda bir yeniliyoruz”

Müezzinoğlu, tıbbi cihazların yerli üretiminin önemine de değindi. Önümüzdeki 3-4 yılda kamunun 45-50 bin, kamu-özel işbirliğiyle de 45-50 bin yatak olmak üzere, sıfırdan ileri fiziki mekân teknolojisiyle yaklaşık 95 bin yatak kapasiteli ileri tıbbi donanımlı hastanelerin olacağını belirten Müezzinoğlu  şöyle konuştu:

“Burada artık tıbbi cihaz, teknoloji konusunda dünya kadar ultrasonlar, radyoloji aletleri, cihazları, yoğun bakım üniteleri bulunacak. Bu tıbbi cihazların ortalama ömrü 5 ila 7 yıl. 150 bin yatak kapasitesi olan Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı, devamlı 5 ila 7 yılda bir bunları yenileyecek. Dolayısıyla güçlü bir alıcıyız. Bunu yurt dışından almak yerine yerli üretimi, yerli üretimin avantajlarını, burada marka değeri oluşturduğumuzda hemen yakınımızda çok güçlü pazar olabilecek 1,5 milyar nüfuslu yakın bir coğrafya var, onları değerlendirmemiz lazım. Bu alanda kendine stratejik tıbbi teknoloji alanlarını paylaşarak, sizin komiteleriniz bu alanda çalışmalar yaparsa bunları değerlendiririz.”

“Bursa çok cesur olmalı”

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın da bu alanları desteklediğini ifade eden Müezzinoğlu, "Türkiye, güçlü bir dinamizmi yakaladı ama bu orta gelir tuzağını aşmamız lazım. Onun için de yüksek teknoloji ve bunu başarabilecek iki ilden biri Bursa. Bursa bu anlamda çok cesur, öz güvenli, vizyoner olmalı. İnşallah bizim de burada karınca kararınca katkımız veya öncülüğümüz de olursa, bundan kendimizi mutlu addederiz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)