• DOLAR 32.352
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2310.121
  • ...
Bitlis'te doğal gaz protokolü imzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Belediye Eş Başkanı Hüseyin Olan ile Bitlis, Bingöl, Muş Doğalgaz Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürü Abdürrahman Atabey arasında ‘Doğalgaz’ protokolü imzalandı.

İmzalan protokol neticesinde yüklenici firma tarafından Mayıs ayının içerisinde doğalgaz için ilk kazma vurularak çalışmalara başlanacak. Bu yıl ilk etapta TOKİ 4.Etap çevresinde çalışma yapılarak, yıl sonuna kadar bu bölgeye doğal gaz verilmesi hedefleniyor.

Projenin tamamlanıp tüm Bitlis’e doğalgaz verilmesi çalışmasının ise, 3 yıl içinde tamamlanması amaçlanıyor.

Protokol imza töreninin ardından açıklamalarda bulunan Belediye Eş Başkanı Hüseyin Olan,“Bugün Doğalgaz Dağıtım Anonim Şirketi ile doğalgaz protokolümüzü imzaladık. Protokol çerçevesinde ilk kazı çalışmaları TOKİ 4.Etapta yapılacak. Kentimiz doğalgaz ile birlikte hava kirliliği ve çevre kirliliği azalacak, ekonomik yönden de daha ucuz yakıt sistemine kavuşmuş olacak.” dedi.

Doğalgaz Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürü Abdürrahman Atabey ise, “İlk etapta kazı yapılacak olan alanları belediye ile birlikte belirleyeceğiz. Buna göre ilk etapta TOKİ 4. Etap çevresindeki sokak ve caddelerde çalışma yapacağız. Çalışmalarımız Mayıs ayı içerisinde başlayacak olup, Ekim 2015 sonu itibariyle de inşallah ilk etap çalışmalarımızı tamamlamış olacağız. İlk etap çalışmasının tamamlanmasıyla birlikte de, bitirilen bölgelere gaz vermeye başlayacağız. Kısa süre içinde de inşallah Bitlis’in tamamını birkaç yıl içinde bitirmiş olacağız.” diye konuştu.  (Şükrü Tontaş-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir