• DOLAR 32.537
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2436.59
  • ...
Enerji Verimliliği Derneği Van Şubesi Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Enerji kaynaklarının etkin kullanılması amacıyla kurulan Enerji Verimliliği Derneği’nin Van Şubesi açılışına derneğin Genel Başkan Vekili Adnan Ersoy Ulubaş, derneğin Van Şube Başkanı Emre Yörük, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Necmeddin Çok, Van Sanayi Bilim Teknoloji İl Müdürü Nevzat Gün,  birçok STK temcilsi, bazıVanlı iş adamları  katıldı.

Açılış öncesi, birçok STK yöneticisi ve yerel basınla sabah kahvaltısında buluşuldu.

Derneğin Açılış konuşmasını yapan Van Şube Başkanı Emre Yörük,   enerji kaynaklarının daha etkin ve üretilen enerjinin verimli olarak tüketilmesi gerektiğini belirtti.

“Enerjiye ihtiyaç vardır”
Artan nüfus enerji kaynaklarında meydana gelen azalma, araç ve gereçlerin kullanımının yaygınlaşması ile birlikte her geçen artan bir enerji ihtiyacı ortaya çıktığını belirten Yörük ; “Bu da enerjinin üretim ve tüketiminde yeni politika ve uygulamaların yapılmasını zorunlu kılmaktadır. Bu bağlamda Van’da enerji kaynaklarının daha etkin kullanılması, çevreye duyarlı enerji üretim sistemlerinin geliştirilmesi ve üretilen enerjinin verimli olarak tüketilmesi,  çok büyük önem arz etmektedir.” dedi.

“Enerji verimliliğini artırmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz
Enerji Verimliliği Derneği olarak okul öncesi eğitimden sanayiye kadar birçok alanda enerji verimliliğini artırmaya ve enerji verimliliği bilinci yaratmaya yönelik çalışmaları yürütüklerini söyleyen Yörük, “Bu çerçevede yerelde söz konusu bilinçlendirme ve yönlendirme çalışmalarını yürütmek ve bu sürece katkı sağlamak amacıyla Enerji Verimliliği Derneği’nin Van şubesini açmaktayız.” şeklinde konuştu.

“Enerji  verimliliğinde kat edecek çok yolumuz vardır”
Enerji verimliliğinde 2023 yılına kadar 150 milyar dolara yakın hedeflerinin  olduğunu belirten Enerji Verimliliği Derneği Genel Başkan Vekili Adnan Ersoy Ulubaş, “Bu tasaraffu sağlamamız gerekiyor. Bunu  her yere gidip anlatıyoruz. Bunları ölçülebilir halde test ediyoruz. Başarı çok yükse.Van’da  bunu sağlamış bulunuyoruz.”dedi.

Dernek şubesinin doğu illeri arasında Van’da açmalarının sebebi hakkında Ulubaş;”Van tercih etmemizin nedenlerinden birisi serhad şehri oluşudur. Doğunun en gelişmiş şehrinden batıya doğru ilerliyoruz.  Van’da bu potansiyel görüyoruz. Hem enerji hem sanayi hemde diğer nufüs yoğunluğu itibariyle burayı seçtik.”dedi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir