• DOLAR 32.589
  • EURO 34.87
  • ALTIN 2499.378
  • ...
İslam dünyanın en yaygın dini olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Raporla ilgili Amerika'nın Sesi'ne bilgi veren Pew Araştırma Merkezi`nden Conrad Hackett, İslam`ın dünyanın en hızlı büyüyen dini olduğunu belirterek, “2070 yılında dünya nüfusunda Hıristiyanlar`la Müslümanlar`ın nüfusunun eşitleneceğini tahmin ediyoruz.” dedi.

Uzmanlar bu araştırmanın olurturduğu genel sonuç dışında ayrıntılara bakıldığında farklı eğilimlerin gözlemlenebileceğini söylüyor.

Değişimin kaynağı Afrika`nın hem Müslüman hem de Hristiyan nüfuslarında görülen artış. Yüzyılın ortasında Hristiyanlar`ın yüzde 40`ı Afrika`da yaşıyor olacak.

Hackett, Hıristiyanlar`ın aynı zamanda toplam dünya nüfusu içindeki paylarının da arttığını aktararak, “Yani hem Müslümanlar hem de Hristiyanlar için iyi haber diyebiliriz.” ifadelerini kullandı.

Budist nüfus ise yarım milyarla sabit kalacak.

İngiliz nüfus araştırmaları uzmanı Profesör David Voas, daha fazla sayıda olmanın küresel hakimiyet anlamına gelmediğinin altını çizerek, “Bence asıl önemli olan ekonomik ve kültürel üretim. Ülkeler büyük sayıları etkiye dönüştürebiliyor mu bu önemli. Hem küresel ekonomideki yerleri hem de yumuşak güç açısından. Bence şu anda hala Batı üstün konumda.” şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Araştırmacılar yine de dini kimlikleri ölçmenin tam bir bilim dalı olmadığını söylüyor ve demografik eğilimlerin beklenmedik bir biçimde değişebileceğine dikkati çekiyor. 

Kaynak: VOA

Bu haberler de ilginizi çekebilir