• DOLAR 32.604
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2425.274
  • ...
DÜ'de tanı ve tedavi sempozyumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde tanı ve tedavi sempozyumu düzenlendi. Sempozyuma TSRM dernek başkanı Profesör Doktor Gürkan Uncu, Dicle Üniversitesi Hastaneleri Kadın Doğum Kiniği öğretim üyesi Profesör Doktor Talip Gül ve Değişik illerden yaklaşık 70 bilim adamı profesör, doçent, doçent  yardımcıları ve  uzman doktorlar katıldı

Çözüm süreci, öncesi bölgeye kimsenin gelmediğini çözüm süreciyle birlikte bölgeye Profların ve bilim adamların geldiğini aktaran Dicle Üniversitesi Hastaneleri Kadın Doğum Kiniği öğretim üyesi Profesör Doktor Talip Gül, açılış konuşmasını yaptı. Çözüm sürecinin hem bölgeye hem ülkeye renk kattığını belirten  Gül, Dicle Üniversitesi Kadın Doğum Kliniği olarak bilimsel toplantılara önem verdiklerini, çok iyi tecrübe kazanan iyi  bir ekiplerinin olduğu, 2015 yılında, birisi Kongre olmak üzere toplam 8 toplantı planladıklarını ve bu çerçevede bu gün 2015 yılının  5. toplantılarını yaptıklarını belirtti. 

Gül, yaptıkları bu toplantıyla Üreme Sağlığı ve İnfertilite Derneğinin Yönetim Kurulu Üyeleri ve İnfertilite konusunda Türkiye’nin en iyilerinden bilim adamlarının katıldığı bu toplananın üçüncü kez Diyarbakır’da yapıldığını, en son 3 yıl önce yine TSRM derneği ile üniversitenin Kongre Merkezinde böyle bir toplantı yaptıklarını ve o  toplantının da çok verimli geçtiğini ifade etti.

Daha sonra söz alan TSRM Dernek Başkanı Profesör Doktor Gürkan Uncu ise, Diyarbakır’da oldukları için mutlu olduklarını, Dicle Üniversitesi Kadın Doğum Ekibine teşekkür ettiklerini ve TSRM derneği olarak her zaman Dicle Kadın Doğum ile işbirliği yapmaktan mutlu olacaklarını belirtti. (İLKHA)  





Bu haberler de ilginizi çekebilir