• DOLAR 32.566
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2440.52
  • ...
ABD`de Peygambere hakaret sergisine yaklaşan 2 müslüman katledildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD`de İslam karşıtı düzenlediği eylemlerle tanınan  Amerikan Özgürlük Koruma İnisiyatifi'nin (American Freedom Defense Initiative)   Texas Eyaleti'nin Dallas Kenti'nde, Hz. Muhammed konulu karikatür yarışması tertipledi.

Yarışmanın düzenlendiği salonun  yakınına araçlarıyla gelen 2 kişinin, salona yönelmeleri  üzerine güvenlik görevlilerinin silahlarını doğrultmaları üzerine, ateş açtıkları ve çıkan çatışmada 2 müslmanın katledildiği bildirildi.   

Katledilen Müslümanlar Nadir Soofi, (solda) ve Elton Simpson (sağda)

Konuyla ilgili Garland bölgesi  polisinin yaptığı açıklamada,  bir otomobildeki iki kişinin salonun dışında bulunan güvenlik görevlilerine ateş açtığı ileri sürülerek, polislerin karşılık vermesi sonucu iki saldırganın öldürüldüğü, bir güvenlik görevlisinin ise yaralandığı belirtildi. 

İslam karşıtı kuruluşun düzenlediği Hz. Muhammed konulu 10 bin dolar ödüllü karikatür yarışmasına   Hollandalı politikacı Geert Wilders`ın da katıldığı,  meydana gelen çatışmanın ardından ise, sözde yarışmanın düzenlendiği  salonun boşaltıldığı bildirildi. 

Yarışmayı düzenleyen İslam karşıtı Amerikan Özgürlük Koruma İnisiyatifi kuruluş, daha önce de New York'ta bulunan Dünya Ticaret Merkezi yakınlarına İslam merkezi açılmasına karşı kampanya başlatmış, İslam karşıtı ilan yayınlamak için de ABD genelinde billboardlar kiralamıştı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir