• DOLAR 32.597
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2493.522
  • ...
Elazığ`da Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformunca Elazığ`da kutlu doğum etkinliği düzenlendi. Platforma üye derneklerden Yeni İhya-Der tarafından organize edilen etkinlik, İstasyon Meydanında yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Etkinlik saat 13.30 sıralarında İsmail Kurt Hoca`nın kuranı kerim tilavetiyle başladı. Mevlithanlar Kürtçe ve Türkçe mevlit seslendirdi. Özlem Ajans sanatçıları Ömer Çelebi, Remzi Esmer, Bilal Güler, Alper Rezan, Muharrem Demir, Celal Demir ve İhya kız ilahi grubunun seslendirdiği ilahi ve ezgilerle etkinlikte coşku arttı.

Etkinliğe Doğruhaber gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş konuşmacı olarak katıldı.

Yaptığı konuşmada Resulullah`ın (sav) hayatından kesitler sunan Göktaş, ayrıca günümüzdeki güncel meselelere de değindi. Resulullah`ın eşsiz bir önder olduğuna ve ümmetin birleşip vahdeti sağlaması gerektiğine vurgu yapan Göktaş, “Kardeşlerimiz eğer biz devlet başkanlarımızı, kumandanlarımızı Allah`ın (c.c) Resul`üne (sav) benzemeye zorlamazsak onlar firavunlaşırlar. Efendimiz (sav) buyuruyor ki ‘Allah benim korkumu düşmanlarımın kalbine bir aylık mesafeden salı verdi.` Bugün İslam âleminin başında olan Genel Kurmay Başkanlarından, devlet başkanlarından hangi kâfir korkuyor.” dedi.

Göktaş, “Ey Bangladeş`in başındaki kadın senden kim korkuyor. Hindistan mı korkuyor. Çin mi korkuyor. İsrail mi korkuyor. Senden zavallı Müslümanlar korkuyor. Senin gücün sadece Abdulkadir Molla`ya yetiyor değil mi. Kameruz Zaman`a yetiyor. İslam âlimlerine yetiyor. Bir tek kâfirin karşısında gık çıkaramıyorsun.” şeklinde konuştu.

Mısır`da zindanların müminlerle dolu olduğunu dile getiren Göktaş, “Ey Sisi ey Mısır`ın firavunu, Allah aşkına söyle yanı başındaki İsrail senden korkuyor mu? Ama senin zindanların İhvanı Müslim`in ile dolu. Muhammed Mursi`ler, Muhammed Bedii`ler ile dolu. Senin elin Müslümanların kanıyla kanlanmış ve zindanların Allah (c.c) diyen insanlarla dolu. Onun için biz diyoruz ki Peygambere benzeyeceksiniz. Ya Peygambere benzeyeceksiniz ya benzeteceğiz ya da defolup gideceksiniz.” diye konuştu.

Daha sonra İhya tiyatro grubunun Hz Ömer`in kızını gömme olayının canlandırdığı tiyatro gösterimiyle duygulu anlar yaşandı.

Yeniden sahne alan Özlem Ajans sanatçılarının ilahileriyle devam eden program, Molla Zeki Dinç Hocanın yaptığı dua ile son buldu. (Emre Sezer/Abdulselam Polat - İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir