• DOLAR 32.526
  • EURO 35.139
  • ALTIN 2490.885
  • ...

Kalkınma Bakan Cevdet Yılmaz,  Diyarbakır`ın Yenişehir ilçesinde partisinin bir toplantısında yaptığı konuşmada, çözüm sürecine çok büyük bir önem verdiklerini ve sonuna kadar götürmeye kararlı olduklarını ifade etti.

Diyarbakır'ın medeniyet ve ilim şehri olduğunu belirten Bakan Yılmaz, yıllardır Diyarbakır`a  bir deli gömleği giydirilmeye çalışıldığını söyledi. Bakan Yılmaz, “Her şey ideolojik hale getiriliyor. Hâlbuki bu şehir bir medeniyet, görgü, edep ve ilim şehri. Diyarbakır ile ilgili 3 önceliğimiz var. Bunlar; çözüm süreci, istihdam, tarihi, kültürel ve manevi değerler." dedi.

Çözüm sürecinin Diyarbakır'ın kalkınmasına olumlu katkılar sağlayacağına inandığını ifade eden Yılmaz, huzur olmadan, emniyet olamayacağının altını çizdi.

Bakan Yılmaz, “Huzur olmadan ne hayatın tadı kalıyor, ne ekonomik yatırımlar gerçekleşiyor. Dolayısıyla çözüm süreci bizim için hayati bir süreç. Hükümet olarak da her fırsatta kararlılığımızı vurguluyoruz. Çözüm sürecini sonuna kadar götüreceğiz. Allah'ın izniyle o kötü günler geri gelmeyecek, çok daha güzel günlere ulaşacağız." (İLKHA)