• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Muş`ta Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Muş İl Koordinatörlüğü tarafından Muş merkezde Kutlu Doğum programı gerçekleştirildi. Şehir stadyumunun yanında gerçekleşen etkinliğe halk yoğun ilgi gösterdi.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Özlem Ajans sanatçılarının okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam etti. Etkinlik, Sanatçılardan Özcan Güner, Mahfuz Vural, Yunus Sönmez ve Mümtaz Aras`ın seslendirdiği ilahi ve marşlar eşliğinde getirilen tekbirler ve okunan salâvatlarla devam etti. 

Etkinlikte bir konuşma yapan Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman, Hz Peygamberin ahlakından, sahabelerin Hz Muhammed (sav) sevgisinden bahsederken katılımcıların duygu dolu anlar yaşadığı görüldü.

“Kıyamete kadar bizim gıdamız Hz Muhammed`dir”

Peygamberden bahsedilmeyen hiçbir günün olmadığını söyleyen Yaman, “Biz sürekli Hz Muhammed`i anlatıyoruz ve O`ndan bahsediyoruz. Biz O`nun verdiği selamı veriyoruz, Besmele çekerken, Elhamdülillah derken de O`ndan bahsediyoruz. Sabahtan akşama kadar O`ndan bahsediyoruz. Kadınların tesettürü, gençlerin ahlakı hepsi ondan bahsediyor. Ama mesele O`nu güzel anlamaktır. Keşke gençlerimiz O`nu saygı ile anlasa, esnafımız O`nu daha dürüst anlasa, çocuklarımız, eşlerimiz O`nu anlasa ve biz O`nu takva ile hayır hasenat ile güzellikle anlasak tüm işlerimiz yoluna girecektir.” dedi

Hz Muhammed`in muhabbeti ile insanın rahatladığını ifade eden Yaman, “Biz ömrümüz boyunca Peygamber Efendimizi severek rahat ediyoruz. O`nun muhabbeti ile rahatız. İnanın şuan içinizde hastalar, yaşlılar borçlular var. Ama siz buradasınız. İçinizdeki sevda, muhabbet sizi buraya getirdi. Çünkü biz Allah Resulü`nün sevgisi ile rahatız, O`na getirdiğimiz salâvatlar ile rahatız, huzurluyuz. Kıyamete kadar da bizim gıdamız, yine Allah Resulü olacaktır.” şeklinde konuştu.

Daha sonra sahneye küçük kız çocukları geldi. Küçük kız çocuklarından oluşan gurubun okuduğu ilahiler, alandakilere güzel dakikalar yaşattı.

Coşkunun eksik olmadığı programda daha sonra bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Abdulbari Çelik bir konuşma yaptı. Dikkatle dinlenen konuşma ara ara getirilen tekbirler ve salâvatlarla kesildi.

"Kim peygamberin yolundan giderse Allah onları da yüceltecektir"

Allah'ın Hz Muhammed'i yücelttiğini söyleyen Molla Abdulbari Çelik, " Allah ayetinde 'Ey Peygamber biz senin adını yücelttik' diyor. Anlaşılıyor ki biz, Hz Muhammed'in adını yüceltemeyiz çünkü onun adını önceden Allah yüceltmiştir. Kim peygamberin yolundan giderse Allah onları da yüceltecektir. Ey gözlerimizin nuru Hz Muhammed! Senden bahsedilince aramıza huzur geliyor. Ey Allah'ın Peygamberi! Nasıl ki muhacilerler seni sevdi, nasıl ki ensar seni sevdi, nasıl ki Beni Neccar kızları seni sevdi, bizler de seni sevdik ya Muhammed (sav)! Her zaman sen kalbimizde teksin Ey Allah'ın Peygamberi!" ifadelerini kullandı.

"Kim ki elini camimize, başörtüsüne atarsa geçmişte olduğu gibi elleri kırılır"

Peygamberin en büyük vasıflarından birisinin de zalimlerle mücadele etmek olduğunu söyleyen Çelik, "Peygamberin en büyük vasıflarından biriside dinsizlerle mücadele etmekti. Peygamberin en büyük vasıflarından birisi de namussuzlarla mücadele etmekti. Ey Peygamber sevdalıları! Hz İbrahim nemrutla mücadele etmiştir. Şeyh Said zalimlerle mücadele etmişti. Bugün de İslam düşmanları bilsinler ki; Ümmet-i Muhammed uyumuyor. Kim ki elini camimize, kadınlarımızın başörtüsüne, dindar mazlum halkımıza atarsa bilsinler ki nasıl geçmişte elleri kırıldıysa yine elleri kırılır." şeklinde konuştu. 

Program, Mahfuz Vural`ın okuduğu dua ile sonra erdi. (Mustafa Bikeç/ Sezer Özer-İLKHA)










































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir