• DOLAR 32.593
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2496.075
  • ...
HDP umudunu PKK`ya bağladı: Terör baskısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye genel seçimlere hazırlanırken 7 Haziran öncesi PKK yeni yöntemleri devreye sokuyor. Seçimler yaklaştıkça, PKK saldırıları boyut değiştirdi. Kobani'de 8 ay önce ölenler Türkiye'de defnedildi.  Amaç; halk üzerinde baskı kurarak, 'Türkiye Partisi" iddiası çöken HDP'nin barajı aşmasını sağlamak.

7 Haziran seçimleri yaklaştıkça baraj sıkıntısı artan HDP - PKK ortaklığı bölge halkına gözdağı vermek için ölüleri kullanmaya başladı. Kobani'de IŞİD ile PKK'nın Suriye kolu YPG arasındaki çatışmada ölenlerin cenazeleri örgüt tarafından aylarca saklanıp peyderpey Türkiye'ye getiriliyor.
Doğu ve Güneydoğu'da cenazelere düzenlenen törenlerde halka 'PKK burada' şeklinde gözdağı verilerek, oyların HDP'ye verilmesi çağrısı yapılıyor.

İstihbarat raporlarına göre, PKK şehirlerde olay çıkarmak ve güvenlik güçleriyle vatandaşları karşı karşıya getirmek için kirli planı hayata geçirmeye çalışıyor.

Raporlara yansıyan planın son örneği geçtiğimiz günlerde üç ilde uygulandı. Suriye'nin Kobani kentinde 26 Ekim 2014'te IŞİD militanlarıyla girdiği çatışmada ölen 'Sımko Çarçela' kod adlı Serbest Kartal'ın da aralarında bulunduğu 3 cenaze, Yüksekova, Adıyaman ve Şanlıurfa'da toprağa verildi. Yüksekova'da toprağa verilen Kartal'ın cenazesi sırasında olaylar çıktı. YDG-H elemanları polise molotof ve el yapımı patlayıcı ile saldırdı. Bir genç elinde patlayan bombayla hafif yaralandı.

TALİMAT KANDİL'DEN GELDİ

PKK'nın dağ kadrosu tarafından verilen talimatlarla 7 Haziran öncesi bölge halkı üzerinde baskı kurmak ve güçlü olduklarını göstermek için cenazeleri bahane ederek sokak eylemlerininin planlandığı belirtiliyor.
Kandil'den gelen talimatla, PKK'nın şehirlerdeki kolları, bölge halkı üzerinde çıkarılacak olaylar ve propagandalarla "Oyları HDP'ye verin" baskısı yapacak.

HDP'LİLER TAM KADRO PKK CENAZELERİNDE

Cenazeye Hakkari ve ilçelerinden HDP yöneticileri tam kadro katıldı. Cenazelerin Türkiye'ye getirilmesinin altında ise HDP'nin baraj korkusu yatıyor. PKK'yı devreye sokan HDP, böylece bölge halkına 'Örgüt hâlâ aktif' mesajı veriyor. YPG'lilerin cenazesinde HDP bayrakları ve seçim minibüslerinin kullanılması da, propagandanın göstergesi. 

Akşam

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir