• DOLAR 32.57
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2450.465
  • ...
Ergani`de Kur`an Ziyafeti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir Sen) Ergani Şubesi tarafından düzenlenen I. Geleneksel Kur`an-i Kerim Tilaveti etkinliğinde Dünya ve Türkiye birincisi hafızlar katıldı. Mustafa Çaputçu, Halil Çelik, Abdurrahman Sedien ve Mehmet Emin Mülayim`in tilavet ettikleri Kur`an-i Kerim, Erganililere adeta mest etti.

Ergani Kapalı spor salonunda yapılan etkinliğe, Ergani Kaymakamı Eşref Yonsuz, Kanaat önderleri, Siyasi parti ve STK temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda Erganili katıldı.

Sunuculuğunu Abdurrezzak Polat`ın yaptığı etkinlik ,Mustafa Çaputçu Hoca`nın okuduğu Kur`an-i Kerim tilavetiyle başladı.

Etkinlikte selamlama konuşması yapan Eğitim Bir Sen Ergani Şube Başkanı Cihan Selçuk, bu tür hayırlı etkinliklerin gelecek yıllarda da, geleneksel olarak devam edeceğini belirterek; “Bismillah diye çıktığımız bu yolda, medeniyetin tohumlarının ilk atıldığı Ergani ilçemize, çok kıymetli Ergani halkına I. Kur`an-ı Kerim tilaveti etkinliğini düzenlediğimiz için mutluyuz. Şüphesiz ki Allah`u Teâlâ bizleri eşrefi mahlûkat ettiği için, ona hamd-u sena etmeliyiz. Yine hamd-u senalar olsun ki, bize Kuran-ı Kerim gibi kusursuz bir kitabı rehber ve imam olarak gönderdi.” dedi.  

“Kur`an-ı Kerim, inanan gönüllere şifa, mü`minlere rehberdir”

Etkinlikte açılış konuşması yapan Diyanet Sen Ergani Şube Başkanı Recep Güzel Hoca, Kur`an-ı Kerim`in faziletine değindiği konuşmasında ; “Şu üç aylar içerisinde düzenlediğimiz bu etkinliğin feyzinden, bereketinden Rabbim hepimizi nasipdar etsin. Ku`ran inanan gönüllere şifa, mü`minlere rehber, kıyamete kadar hükmü baki, mukaddes kitabımız, Hz. Peygamber Efendimize Cebrail vasıtasıyla vahiy yoluyla geldiği günden beri hiç değişmemiş ve kıyamete kadar tek kelimesi de değişmeyecek yüce kitabımızdır. Kur`an kalplere kuvvet ve gıdadır, ruhlara şifadır. Onu tekrar tekrar okumaya ihtiyacımız vardır. Gıdanın tekrarı kuvveti artırdığı gibi, Kuran-ı Kerim`i tekrar tekrar okumak da manevi gıdanın kaynağıdır. Peygamberimiz de Kur`an okumaya teşvik etmiştir.” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasından sonra Dünya Kur`an-i Kerim okuma birincisi Güney Afrikalı Abdurrahman Sedien, Hafız Halil Çelik ile Diyarbakır Ulu Cami İmam Hatibi Mehmet Emin Mülayim, Kur`an-i Kerim okudu. Dinleyiciler okunan Kur`an-i Kerim`i büyük bir hürmetle dinledi.

Etkinlikte Ergani Mizgin İlahi Grubu`nun yanı sıra, Bayram Doğan ve Hafız Halil Çelik tarafından da ilahiler seslendirildi.

Etkinliğin sonunda hafızlar, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. (İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir