• DOLAR 32.505
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2441.215
  • ...
Midyat`ın Acırlı Mahallesi`nde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin`in Midyat ilçesine bağlı Söğütlü Mahallesi`nde Cumartesi günü düzenlenen etkinlikten sonra, bugün de Acırlı (Derîzbîn) Mahallesi`nde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Sunuculuğunu Ali Duran`ın yaptığı  “Eşsiz Önder Hz Muhammed (sav)” temalı Kutlu Doğum etkinliği, Selahattin Yeniay Hoca`nın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından, Azim-Der Mevlithanlarının Mevlid-i Şerif`i okumalarıyla devam etti.

Etkinliğin akışında, Botan İlahi Grubu sanatçıları tarafından Türkçe ve Kürtçe ilahiler seslendirildi. Coşku ve heyecanla devam eden etkinlik, İsmail Çevik Hoca`nın konuşmasıyla devam etti.

Çevik, yaptığı konuşmada Hz Muhammed`in örnek ahlakı üzerinde durarak, şunları dile getirdi: “Hz Aişe validemize Hz Muhammed`in (sav) ahlakını soranlara cevabı şöyle olmuştur. Siz hiç Kur`an okumuyor musunuz? O yürüyen canlı bir Kur`an`dı. O hiç kendi nefsinden konuşmamıştır. Söylediği her şey vahiydendi.”

Konuşmasının bir bölümünü yörenin dili olan Mıhelmice olarak yapan Çevik, dua ve temennilerle konuşmasına son verdi.

Ardından tekrar sahne alan Cizre Botan İlahi Grubu Sanatçılarından Salih Gül, bir birinden güzel ilahiler seslendirdi. Küçük büyük herkesin seslendirilen ilahilere eşlik ettiği görüldü.

Seçim çalışmaları için Midyat`ta bulunan Mardin bağımsız milletvekili adayı Mahmut Kılınç`ta etkinliğe katıldı. Halkı selamlayan Mahmut Kılınç`a büyük ilgi gösterildi.
   
Tekbir ve salavatların eksik olmadığı etkinlik, Selahattin Yeniay Hoca`nın yaptığı duayla son buldu. (Süleyman Tunç-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir