• DOLAR 32.592
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2411.99
  • ...
Mısır askerlerinin görevi 3 ay uzatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır Bakanlar Kurulunun, Körfez bölgesi, Kızıldeniz ve Babu'l Mendeb Boğazı'na asker gönderilmesiyle ilgili daha önce aldığı kararın süresini Savunma Bakanlığı'nın talebi üzerine 3 ay uzattığı bildirildi.

Mısır Haber Ajansı'nın (MENA) haberine göre, Bakanlar Kurulu bugün düzenlediği olağanüstü toplantıda, Mısır'ın ulusal güvenliğini korumak üzere Körfez bölgesi, Kızıldeniz ve Babu'l Mendeb Boğazı'na asker gönderilmesiyle ilgili daha önce aldığı kararın süresini Savunma Bakanlığı'nın talebi üzerine 3 ay uzattı.

Haberde, görev süresinin ihtiyaç duyulması halinde yeniden uzatılabileceği kaydedildi.

Haberde ayrıca 26 Mart'ta cunta katil Sisi'nin silahlı kuvvetlerden bir grubu Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine katılmak üzere 40 günlüğüne sınır ötesine gönderme kararı aldığı hatırlatıldı.

Sisi, geçen ay, Mısır askerlerinin Yemen'e hava harekatı düzenleyen koalisyon güçlerine sadece deniz ve havadan destek verdiğini kara kuvvetlerinin operasyonlara katılmadığını açıklamıştı.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Mart'ta Husilere yönelik hava harekatına başlamıştı. Operasyona, Bahreyn, Katar, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden oluşan Körfez ülkelerinin yanı sıra Fas, Sudan, Ürdün ve Mısır da katılmıştı.

(AA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir