• DOLAR 32.554
  • EURO 34.949
  • ALTIN 2444.693
  • ...
İzmir`in Aliağa ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Hz Muhammed`in kutlu viladeti münasebetiyle İzmir`in Aliağa ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Etkinliğe katılan halk, kimi zaman hüzünlenirken kimi zaman da coşku yaşadı. Halkın seslendirilen ilahilere salavat ve tekbirler eşlik ettiği görüldü.

Aliağa merkez Çarşamba Kapalı Pazar yerinde düzenlenen etkinlik Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Mevlid-i Şerif`in okunmasıyla devam etti. Programa konuşmacı olarak İTTİHAD üyesi Molla Müfit Yaray katıldı.

Yaptığı konuşmada Hz Muhammed`in hayatından kesitler sunan Yaray, Allah`a itaatin, Hz Resulullah`a itaatten geçtiğini, O`nun getirdiklerine uymakla, O`nun yaşamını örnek almakla ancak Allah`a itaat edilebileceğini söyledi.

Yaray, yarın ahirette insanların yüzünün kızarmaması, cehennemden kendilerini muhafaza etmeleri için ‘La ilahe illallah Muhammedun Resulullah` deyip O kutlu insanın yolunun takip edilmesi gerektiğini ifade etti.

“Hz Peygambere duyulan sevgi sadece dillerde kalmamalı”

Hz. Muhammed`e (sav) duyulan sevginin sadece sözle kalmaması gerektiğini vurgulayan Yaray, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sevgi, ispat edilmeye muhtaçtır. Şimdi günümüzde iki beşer, iki insan birbirini seviyor. Seven sevdiğinin rengine uyar, onun rengine bürünür. Sevdiğinin ahlakıyla ahlaklanır. Sevdiğini sever, sevmediğini sevmez. İşte, böyle bir sevgi bize lazım. Allah`ın dini, peygamberi ve yüce kitabı hakkında bize böyle itaatkâr sevgi gereklidir. Sadece dil ile söylenen iman, iman değildir, eksiktir. Onun maddi boyutu vardır, ruhi boyutu vardır. Kalp ile inanmak gerekir. Yoksa münafıklar da dilleriyle mümin olduklarını söylerlerdi. Hatta bunlar beş vakit Resulullah`ın arkasında namaz kılarlardı. Ama kalplerinde o aşk ve şevk olmadığından dolayı Cenab-ı Hakk onları münafık olarak isimlendirdi.”

Grup Şüheda sanatçıları, Kız ve Erkek Çocuk ilahi gruplarının seslendirdiği ilahi ve ezgiler programa coşku kattı. Program Muhammed Akgül Hoca tarafından yapılan duayla son buldu.  ( İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir