• DOLAR 32.574
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2457.695
  • ...
"1 Mayıs işçilerin haklarını savunmak için kutlanmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hak-İş Batman İl Temsilcisi Bünyamin Söğüt yaptığı yazılı açıklamada, kimsenin 1 Mayıs'ı kendi çıkarları için kutlamaması, işçilerin haklarını savunmak için kutlanması gerektiğini söyledi.

Taşeronlaştırmaya, örgütsüzleştirmeye, güvensizleştirmeye, özelleştirmeye, kayıt dışı ve düşük ücretlerle çalıştırmaya itiraz ettikleri için alanlarda olduklarını belirten Söğüt şunları söyledi: “Geçici işçilerin, mevsimlik işçilerin sorunlarının çözümü için alanlardaydık. Kamuya Kadrolu İşçi alınmasını istediğimiz için alanlardaydık. İş kazalarının, güvencesiz, kuralsız çalışmanın sona erdirilmesini, işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin arttırılmasını, sağlıklı çalışma ortamlarının oluşturulmasını istiyoruz. Kıdem tazminatı hakkımızın korunmasını, işsizlikle etkin mücadele edilmesini istiyoruz. İnsan onuruna yaraşır saygın iş istiyoruz. Eşit işe eşit ücret istiyoruz. Asgari gelir desteği uygulamasına geçilmesini istiyoruz. Asgari ücretin insan onuruna yakışır olmasını, vergi adaletsizliklerinin giderilmesini istiyoruz. Ücretlerdeki ağır vergi yüküne hayır diyoruz. Kamu görevlilerinin gelir vergisi oranlarının azaltılmasını, vergiye esas matrahların artırılmasını istiyoruz. Ücretlilerin milli gelirden aldığı payın artırılmasını, ekonomik büyümeden ve refah artışından pay istiyoruz. İnsanı merkeze alan, daha adil ve sürdürülebilir bir dünya ve Türkiye ekonomisi istiyoruz. Sağlık ve sigorta alanındaki haklarımızın güçlendirilmesini istiyoruz.Toplu sözleşme masasında kamu görevlilerinin haklarını almak, grev ve siyaset hakkına sahip olmasını sağlamak için alanlardayız.”

Son olarak Söğüt, “Bunun için kimse 1 Mayıs işçi bayramını kendi çıkarları içinkutlamamalı işçilerin haklarını savunmak için kutlamalı. Tekrardan tüm işçilerin ‘1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutlarım.” dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir