• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.905
  • ...
Karlıova`da Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalılar Platformu tarafında Karlıova'da düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği eski belediye önünde halkın yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Hafız Vedat Alan`ın Kuran tilaveti ile başlayan etkinlik yapılan konuşmalarla devem etti. Kürtçe bir konuşma yapan Molla Nizamettin Yaçin, her dönemde peygamberlerin davetine icabet etmeyenler olduğu gibi günümüzde de İslam'da düşmanlık edenlerin olduğunu belirterek, Müslümanların her işlerinde Hz Muhammed (sav)'i örnek almaları gerektiğini söyledi.

Yaçin, “Biz bu dünyada misafiriz ve bu dünya imtihandayız. İmtihandan sonra ebedi bir hayat var önümüzde. Allah (cc) biz o hayatı kazanalım diye, bize Peygamber ve Kitap göndermiştir. Yüce Rabbim diyor ki, ben her ümmete Peygamber gönderdim, Rehber gönderdim. Allah toplumun içinde, insanların içinde bu davaya en layık insanı seçmiştir. Allah ne kadar Peygamber göndermişse hiçbir Ümmet, Kavim onların davasını kabul etmemiştir. O zaman Peygamberleri kabul etmedikleri gibi şimdi de insanların bir kısmı kabul etmiyor. Diyorlardı ki, 'biz büyük insanlar ve büyük aşiret sahipleriyiz, arkamızda çok insan var ve biz bu peygamberlere tabi olmayacağız.' Peygambere tabi olmayanlar bilsin ki imtihanı kaybetmiştir. Allah`ın gönderdiği bütün Peygamberler, insanları tek bir şeye davet etmişlerdir, o da şuan dalgalanan La ilahe illallah`tır. Allah`a itaat etmeye, Allah`a kul olmaya davet etmişler. Değerli Müslümanlar kula kul olmayın, zalimlerin kölesi olmayın, başımızı kaldırıp peygamberlerin davet ettiği yolda gidelim ki Allah bizden razı olsun. Dünya ve ahiret huzurumuz buna bağlıdır.” dedi.

Alana, PKK tarafından katledilen Fethi Yalçın ve Cengiz Tiryaki`nin posterlerinin asıldığı etkinlik, okunan mevlitle devam etti. Özlem Ajans sanatçıları Hikmet Kayınçiçek, Ömer Akgün ve Burhanettin Cebba`nın ilahi ve ezgiler seslendirdiği programda, Eğitimci Yazar Cevdet Yanılmaz da kısa bir konuşma yaptı.

Hz Muhammed (sav)'in tarih boyunca en çok sevilen önder olduğunu belirten Yanılmaz,  “Peygamberimizden yana acaba hangi lider ve rehber bu kadar zikredilmiştir. Hangi sevda bu kadar coşmuştu, böyle artarak büyümüştür. Ne zaman ki b u sevdadan uzaklaşma olmuşsa, maalesef gözü yaşlılar artmış, çaresizler artmış, ne yapacağını bilmeyenler ve neye uğradığına şaşanlar çoğalmıştır. Biz artık bilişim ve teknoloji çağındayız ve kıyamete kadar bir önder seçti Rabbimiz, emri yedi kat gökten geldi. Bu önder zaman ilerledikçe, şartlar farklılaştıkça ona duyulan ihtiyaç daha da çok artmıştır. Çok sahte önderlerle kandırdılar bizi ama şimdi sıra bizde nöbet bizde. Diğer Ümmetler daha çok yaşıyorlardı, bin seneden daha fazla yaşamıştır. Hz Nuh (a.s) 900 yıl yaşamıştır, unutmayın ki bu Ümmetin ömrü kısadır. Ama bu ümmet farklı bir ümmettir. Bu Ümmetin ömrü bereketli ve zamanı kıymetlidir. Bu Ümmetin Peygamberi çok değerlidir, çünkü bin yıl yaşayan Peygamberler bile bu Resulle Ümmet olmak istemişlerdir. Bizler böyle bir Peygamberin ümmetiyiz ve onun çizdiği yolda Kur'an ve Sünnete göre yaşamalı ve ona layık bir ümmet olmalıyız.” şeklinde konuştu.

Etkinlik Siyer sınavında dereceye girenlerin ödüllerini alması, Kutlu Doğum münasebetiyle okunan 135 milyon 584 bin 570 Salavatların teslim edilmesi ve yapılan duayla sona erdi.  (İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir