• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Aydın Gök`ün seçim lokali miting havasında açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman bağımsız milletvekili adayı Aydın Gök`ün seçim lokali miting havasında açıldı. Açılışta konuşan Hür Aday Aydın Gök, Kemalizm'i sert bir şekilde eleştirdi. Kemalizm'in Müslüman halka büyük zulümler yaptığını ifade eden Gök, HDP'yi kastederek  "Bunlar Türk Kemalizm'inin kötü kopyalarıdırlar ve daha gaddar davranıyorlar." dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Taksim'i Kabe'ye benzetmesine sert tepki gösteren Gök, “Kıblemiz Taksim`dir, Şengal`dir diyenler vardır. Daha önce kıblemiz Çankaya'dır diyenler vardı.  Biz Müslüman'ız ve kıblemizi şaşırmayız, bizim kıblemiz Kabe`dir." ifadelerini kullandı.

Hür Aday Aydın Gök'ün merkez seçim lokalinin açılış programına HÜDA PAR genel başkan yardımcıları İsa Aydın, A.Rahman Cens, Cemal Çoban ile Genel Sekreter Serkan Ramanlı, HÜDA PAR İl Başkanı Mehmet Emin Doğru,  Partinin GİK üyeleri ve ilçe başkanlarının yanı sıra kalabalık bir kitle katıldı.

Etkinliğe gelen vatandaşlar, ellerinde taşıdıkları “Aydınlık Gök`te, Batman`ın Hür Adayı Meclise”, “Bizi Ezidiler Değil, Hür Adaylar Temsil Etmeli” pankartları dikkatlerden kaçmadı. Açılış boyunca halk sık sık, “Batman`ın gururu Dr. Aydın Gök”, “Baskıya, Zulme yeter artık”, Sevinin mazlumlar Hür Adaylar geliyor”, “Beklenen hizmet hür adayla gelecek”, “Batman için tam zamanı” şeklinde sloganlar attı.

“Kürtlere ve Kürdistan halkına yapılan zulümler netice vermeyecektir”

Ahmet Şanlı`nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılışta konuşan HÜDA PAR teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsa Aydın, resmi ideolojinin on yıllardır Müslüman Kürt halkına zulüm ve baskı yaptığını belirtti. Aydın, “Kürdistan tarihi boyunca yapılan zulümler netice vermediği gibi Kürtlerin adına çıktıklarını iddia eden hareketlerin Kürtlere ve Kürdistan halkına yaptığı zulümler de bir netice vermeyecektir.” dedi.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru da yaptığı konuşmada, bir asırdır Kürt halkının ifsat edilmeye çalışıldığına ve temel haklarından mahrum bırakıldığına dikkat çekti. Doğru, bir tarafta Kemalist sistem diğer tarafta ise kokuşmuş Sosyalizmin Kürt temsilcilerinin her fırsatta İslami değerleri tahrip edip ayaklar altın almaya çalıştıklarını söyledi.

“Aydın Gök`ü meclise göndermemiz gerekir”

Bölge halkına bir taraftan inkar ve asimilasyon, diğer taraftan da ifsat ve tahrip yapılmakta olduğunu belirten Doğru, “HÜDA PAR olarak halkımızı bunların olmayan insaflarına terk edemezdik. Dün bu yıkım ve ifsadın karşısında durduğumuz gibi bugün de duruyor ve durmaya devam edeceğiz. Batman`ımızın Hür Adayı Aydın Gök sizden biridir. İnancı, dürüstlüğü samimiyetle içinizden biridir. Aydın Gök`ü meclise göndermemiz gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

“Millete 30 yıldır göz açtırmadılar ama hür adaylar geliyor”

Tarih boyunca beşeri sistemlerin millete ölümden, kan ve gözyaşından başka hiçbir şey vermediğini vurgulayan Batman Bağımsız adayı Aydın Gök ise, şunları kaydetti: “İşte bu yüzden bizler referansımız İslam`dır dedik. Çünkü bu milletin mayası İslam`dır. Cumhuriyetin kuruluşuyla birlikte Türk Kemalizm`i Türküyle, Kürdüyle Müslümanlara büyük acılar yaşattı, halen de yaşatıyorlar. İslam`ımızı mescitlere hapsettiler. Bu düzeni kabul etmeyen alimlerimiz asıldı, insanlarımız sürgün edildi, zindanlara atıldılar. Bu düzenin yaptığını şimdi ise Kürt Kemalizm'i bize dayatmaya çalışıyor. Bunlar Türk Kemalizm'inin kötü kopyalarıdırlar ve daha gaddar davranıyorlar. 30 yıldır göz açtırmadılar bu millete. Onlar da Türk Kemalistler gibi tek parti zihniyetini yerleştirmeye çalıştılar. Allah`ın izniyle bunu başaramayacaklar. Çünkü HÜDA PAR`ın güneşi doğdu. Hür adaylar geliyor.”

“Kıblemiz Taksim`dir, Şengal`dir diyenler var”

Müslümanların kıblesinin Kabe olduğunu ama şuanda kıblesini şaşıranların olduğuna işaret eden Gök, “Kıblemiz Taksim`dir, Şengal`dir diyenler vardır. Daha önce kıblemiz Çankaya`dır diyenler vardı.  Biz Müslümanız ve kıblemizi şaşırmayız, bizim kıblemiz Kabe`dir. Demirtaş, Kudüs Yahudiler için kutsal olan demişsin. Hayır, yanlışın var. Mescid`i Aksa Yahudilerin değildir. Mescid`i Aksa biz Müslümanlarındır. Bu millet kıblesini şaşırmayacaktır.” ifadelerini kullandı.

“Yüzde 99`u Müslüman olan bir gemide halk Ezidi kaptan kabul etmeyecektir”

HDP`nin kadınlar üzerinden namus anlayışına da sert tepki gösteren Gök, sözlerini şöyle sürdürdü: “`Ne dediler, namus en büyük kabus`, ‘em jının ne namusa kesine, (biz kanınız kimsenin namusu değiliz.)` Müslüman olan bir toplumda pervasızca bu tür pankartlar asabiliyorlar. Bunlar toplumdan namus değerini kaldırmaya yönelik tuzaklardır. Daha dün Van`da bizler emanet değiliz, kadınız pankartları astılar. Sırf bu söz Resulullah`a ait olduğu için böyle bir pankart astılar. Bunlar Ezidi aday yapmaktan çok daha tehlikelidir. Bizler Müslüman`ız ve bu halk bunlara kanmayacaktır. Yüzde 99`u Müslüman olan bir gemide bu halk Ezidi kaptan kabul etmeyecektir. Müslüman halkımız bunları tanımalıdır.”

Konuşmasının devamında Hür Aday Gök, Batman için yapacakları projeleri anlattı.

Gök`ün sık sık tekbirlerle konuşması kesilerek, “HÜDA PAR gelecek, Batman`a huzur gelecek”, “Kurtuluşun adresi Hür Dava Partisi” şeklinde sloganlar atıldı.

Programda, Özlem Ajans Sanatçılarından Mustafa Altıntop, Kürtçe ve Türkçe ezgiler seslendirdi.

HÜDA PAR Şura Meclis Üyesi Molla Beşir Şimşek`in yaptığı duanın ardından HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı İsa Aydın, A.Rahman Cens, Genel Sekreter Serkan Ramanlı, HÜDA PAR İl Başkanı Mehmet Emin Doğru ve Aydın Gök, salâvat ve tekbirler eşliğinde kurdeleyi kesti. Açılışın ardından seçim lokalinde tebrikler kabul edildi.   (İLKHA)


































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir