• DOLAR 32.568
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2445.144
  • ...
60 yaşında Kur`an-ı Kerim`i öğrenme azmi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt`te yaşayan Mehmet Özer, göçebe bir hayat yaşam ve hayvancılık nedeniyle çocukluğunda Kur`an-ı Kerim okuma fırsatını kaçırdığı için 60 yaşında ders almaya başladı.

Çocukluğunda Kur'an okumayı öğrenmediğinden dolayı pişmanlık duyduğunu ve birkaç defa elifbaya başladığını belirten Özer, fakat çobanlık yaptığı için bitiremeden bırakmak zorunda kaldığını ifade etti.

Gençliğinde Kur`an-ı Kerim'i okuyamadığını belirten Mehmet Özer, “Bizler göçebe bir hayat sürüyorduk, zamanımız sürekli hayvan otlatmak ve tarla sürmekle geçiyordu. Bundan dolayı çocukluğum ve gençliğim Kur`an'ın feyzinden faydalanmadan geçti. Fakat Allah`a şükür şimdi bu kurulan dernekler sayesinde her gün bu İslami derneklere gidiyorum, Kur`an-ı Kerim öğreniyorum.” diyerek öğrenmenin yaşı olmadığını ve herkesi Kur'an okumayı öğrenmeye davet etti.

Kur`an-ı Kerim öğrenmemenin kendisi için bir pişmanlık olduğunu ifade eden Özer, “Şimdi çok şükür Kur`an-ı Kerim'i öğreniyorum eve gidince Kur`an-ı Kerim okumadan dayanamıyorum. Bir an boş kaldığımda hemen Kur`an-ı Kerim'i elime alıp okuyorum.” şeklinde konuştu.

Kur`an-ı Kerim'in Müslümanların kitabı ve hayat düsturu olduğunu belirten Özer, “Hepimiz Kur`an'ın yolunda gitmeliyiz gitmediğimiz vakit dalalete düşeriz. Kur`an ve sünneti takip etmezsek hüsranda oluruz.” dedi. (Muhammed Dayan, Süleyman Tekcanlı - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir