• DOLAR 32.55
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2428.836
  • ...
Bingöl Sudüğünü köyünde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu'nun Sudüğünü köyünde düzenlediği Kutlu Doğum etkinliği köylülerin katılımla gerçekleşti. Köy meydanında düzenlenen etkinlik, Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Etkinlik, Mevlidi Şerif'in okunmasıyla devam etti. Ardından Özlem Ajans sanatçıları ilahi ve ezgiler seslendirildi.

Programda Molla Zeki Dinç ile Peygamber Sevdalıları Platformu yetkililerinden Cihan Bozaba birer konuşma yaptı.

Türkçe konuşma yapan Molla Zeki Dinç, Hz Muhammed (sav)'e peygamberlik görevi verildiğinde en yakınlarından başlayarak bazı nefis ve makamperestlerin karşı çıktığını belirterek, ama onun (sav) tüm sıkıntı ve eziyetlere rağmen yılmadan, bıkmadan gece gündüz demeden Allah`ın davasını her yere ulaştırdığını vurguladı.

Programda Zazaca bir konuşma yapan Peygamber Sevdalıları Platformu yetkililerinden Yazar Cihan Bozaba ise, Hz Muhammed (sav)'in hayatından kesitler sundu.

Bozaba,  konuşmasının devamında, günümüzde insanlar tarafından yapılan yanlış ve günahlara duyarsız kalındığını dile getirdi. Hz Muhammed (sav)`in hadisinde geçtiği üzere, yapılan bir kötülüğe karşı el veya dil ile müdahale edilmesi gerektiğini belirten Bozaba, bunlar yapılamıyorsa kalbi olarak buğzedilmesi gerektiğini ifade ederek hadiste geçtiği gibi bunun da imanın en zayıf noktası olduğunu belirtti.

Program yapılan duayla son buldu.  (İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir