• DOLAR 32.522
  • EURO 34.938
  • ALTIN 2430.76
  • ...
"Peygamberimizin öğretileriyle hayatımızı düzenlemeliyiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesi`nde düzenlenen ‘Sevgili Peygamberimiz ve Ashabı` adlı konferansa katılan Prof. Dr. Ahmet Lütfi Kazancı, Müslümanların, hayatlarını Hz. Muhammed`in (sav) öğretilerine göre düzenlemesi gerektiğini belirtti.

İlahiyat fakültesinin toplantı salonunda düzenlenen konferansa DÜ Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, DÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulkerim Ünalan, emekli akademisyen Prof. Dr. Ahmet Lütfi Kazancı, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansta konuşan Prof. Dr. Ahmet Lütfi Kazancı, Hz. Muhammed`in (sav), salihlerin en büyüğü olduğunu söyledi.

Müslümanların, hayatlarını Hz. Muhammed`in (sav) öğretilerine göre düzenlemesi gerektiğine vurgu yapan Kazancı, “Biz, ahrete inanan insanlarız. Dünya hayatı geçecek, ahiret hayatı başlayacak. Netice olarak bize sorulacak suallerin başı da sonu da Peygamberimizle ilgili olacak. Bundan dolayı hayatımızı efendimizin bize öğrettikleri ile düzene koymaya ihtiyacımız var. Bir otobüse bindiğimizde, bir arkadaşımızı beklediğimizde ya da soframızı hazırlarken Peygamber efendimizi düşünmeliyiz. Bu gibi düşüncelerle kaybetmeyiz.” dedi.

Konferans, konuşmanın ardından sona erdi. (Hamza Adiyaman/İzzettin Alagöz-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir