• DOLAR 32.315
  • EURO 35.118
  • ALTIN 2291.07
  • ...
Seçim minibüsüne saldırıda 1 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt milletvekili adayı Yasin Aktay'ın seçim otobüsüne yapılan taşlı saldırı olayı ile ilgili bir kişi gözaltına alındı.

Siirt İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Aktay'ın sesli propaganda amacıyla kullandığı aracına 26-27 Nisan tarihlerinde taşlı saldırı yapılması üzerine, bahsi geçen aracın sivil ekiplerce uzaktan takip edildiği belirtilerek, 28 Nisan'da araca taş atan R.E'nin yakalandığı kaydedildi.

Açıklamada, seçim güvenliğine ilişkin çalışmaların, tüm taraflar açısından kararlı bir şekilde aralıksız devam ettiği bildirildi.

HÜDA PAR'a yapılan saldırıların failleri neden bulunmuyor?

Öte yandan AK Parti'li aday Yasin Aktay'ın seçim otobüsüne yapılan saldırıdan kısa bir süre sonra saldırıyı düzenleyen şahsın yakalanması olumlu bir gelişme olarak değerlendirilirken, daha önce Hür Dava Partisi'ne (HÜDA PAR) yönelik gerçekleştirilen 300'ün üzerindeki saldırının faillerinin halen yakalanmamış olması akıllara, "Saldırıya uğrayan minibüs AK Parti'li adayın olunca fail bulunuyor da HÜDA PAR'lı olunca neden bulunmuyor?" sorusunu getirdi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir