• DOLAR 32.565
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2431.773
  • ...
Osmaniye'de Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma yarışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Osmaniye Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce İmam Hatip Liseleri arası 6. Bölge ‘Genç Sada Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Bölge yarışması’ yapıldı.  

Osmaniye Zafer Camii’nde yapılan yarışma programı, Kayseri Kocasinan Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hafız Etiyopyalı Abdülaziz Muhammed’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Açılış konuşmasını yapan Osmaniye Merkez İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Karaer, Allah Resulünün (sav)  ‘Sizin en hayırlınız Kur’an-ı Kerim’i öğrenen ve öğretendir’ hadisini dile getirerek Kur’an-ı Kerim’i öğrenip onunla birlikte öğretenlerden de olmamız gerektiğini vurguladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Osmaniye Müftü yardımcısı Ali Yazıcı yaptı. Yazıcı konuşmasında, Kur’an-ı Kerim’i okumanın şerefli bir hizmet ve çok yüce bir rütbe olduğunu dile getirerek,“ Cenab-ı Allah Kur’an bülbülleri olan gençlerimize nasip etmiş, Kur’an’ın sevdalısı, âşıkları olmuşlar. Ve Kur’an-ı Kerim’i hayatlarına, hayat yapıp kendilerini adamışlar. Geleceğimizin altın nesli gençlerimizi kutluyoruz. Rabbim her birlerini Kur’an’a bağışlasın. Efendimizin (as) müjdesine mazhar kılsın.” ifadelerini kullandı.

Yarışmanın Jüri üyeliğini Osmaniye Müftü Yardımcısı Ali Yazıcı, Korkutata Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Ali Çolak, Korkutata Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Abdullah Koz, Osmaniye Vaizi Yakup Özdemir ve İHL Şube Müdürü Mehmet Mert yaptı.

Jüri heyeti, kuralları açıkladıktan sonra yarışmaya geçildi. Yarışmada Mersin, Niğde, Nevşehir, Aksaray, Hatay, Adana/Kozan, Osmaniye/Bahçe, Osmaniye Anadolu Liseleri ile Kayseri Kocasinan Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi yarıştı.

İmam Hatip Liseleri öğrencileri Kur’an’ı Kerim’i sesleriyle süslerken, Jüri heyeti ise Kur’an’ı Kerim’i okuyan gençlerin tertil üzere okuyuşlarını dikkate alarak, Kur’an’ı Kerim’i okurken   harflerin hakkını vererek tecvit  ilmi çerçevesinde değerlendirip puanlamaya tabi tuttular.

İmam Hatip Liseleri arası 6. Bölge (Genç Sada) Kur’an-ı Kerim’i Güzel okuma bölge yarışmasında derecelendirmeler şöyle oldu:

 1-Adana/Kozan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Enes Arpacı (96,8) puan 

2-Osmaniye/Bahçe Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yusuf Öztürk (96,4 puan)

3-Hatay Anadolu İmam Hatip Lisesi (95,0 puan)   (İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir